5-6 éves kislánynak ( türelmetlen típus) milyen mesekönyveket, versesköteteket ajánlanátok?
Ha türelmetlen, szerintem az együtt olvasáshoz, a könyvek megszerettetéséhez keressetek - olyan témájúból, ami érdekli - valami interaktívat: sok kihajtható, mágneses vagy matricás könyvet, foglalkoztatót árulnak. Hasznos pl. a Mi micsoda Mini ill. Junior sorozat.
Este pedig, ha te olvasol neki, jöhetnek a hosszabbak. Pl. elnyűhetetlen klasszikus az "Icinke-picinke" című népmesegyűjtemény óvódásoknak ( [link] ), de kedvencek nálunk még Szutyejev: Vidám mesék, Csukás István: Mirr-murr kalandjai, Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok / Már iskolás vagyok / Velem mindig történik valami, na meg bármi, ami mesefilmen is van (pl. Kisvakond vagy az Oroszlánkirály vagy - fiú lévén - a Verdák). Versesből meg jó gyűjtemény a Cini-cini muzsika, egész verses könyv a Vackor, vagy egy-egy esti mese lehet pl. a Sün Balázs, Arany Lacinak vagy a Három nyulak... de a fiam nagyon szereti Nagy Natália: A Nap születésnapja c. humoros verses könyvet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!