Egy 5-8 éves gyerek kopogjon, mielőtt a szülei hálószobájába lép?
Szerintem ne kopogjon egyáltalán.
Az ajtó lehet tarva, normális állapotban,
úgy, hogy belátni a szobába.
Az ajtó lehet csukva, de nem zárva. És minden kopogás nélkül be éehet nyitni, menni.
És az ajtó lehet zárva, amikor csukva van és be is van zárva. Akkor a kilincset lenyitva tudja aki lenyomta a kilincset, hogy nem tud, nem lehet, nem szabad bemenni.
A kopogás teljesen idegennek, személyzetnek való, meg intézményekbe, munkahelyre.
Még jobb munkahelyeken is mondják, hogy nehogy kopogj, csak gyere be.
Ha ilyen családnál vagyok vendégségben, érzem a hidegséget, soha nem kopogok, inkább várok, amíg kijönnek. Még a fürdőből is.
Persze előfordulhat, hogy valakinek annyira rohannia kellett a fürdőbe, hogy nem volt ideje bezárni az ajtót, de szörnyű ritka lehet.
Nagyon "kirekesztő" dolog a kopogás, nem családba való.
mieink kopogtak... De mi is mindig kopogunk zárt ajtónál. szóval eleve ezt látták, ez a természetes. Amúgy pedig van ám kulcs is :) gyerek felkel, zörög, akkor oda kell menni kinyitni, nincs meglepi. Nem értem ez miért nem automatikus, ha van hálószoba, hogy szeretkezéskor kulcs és kész. Vége a bulinak, akkor megint kinyitni.
megjegyzem ha nagyobbak lesznek a gyerekek, biza lesz kulcsuk a saját szobájukhoz. önrendelkezési joga csak hadd legyen már minden családtagnak. ok 8 évesnek nem kell, de pl egy 15 évesnek már legyen ennyi joga, hogy zárja be a szobáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!