Naptej, de melyik?
A két éves lányom szerencsére az apja átlagosan barnuló bőrét örökölte, szemben az én hullafehér, napérzékeny bőrömmel. (ezért az egyért drukkoltam terhesség alatt, hogy csak azt ne örökölje tőlem).
A bölcsőde kért naptejet és amúgy is szükség van már rá. A gyógyszertárban nem volt túl naprakész a hölgy, bármit kérdeztem, a dobozt kezdte el olvasgatni. Végül abban maradtunk, hogy amit vettem (50 faktoros, kémiai védelem) az mindkettőnknek jó lesz. Nekem az extra fehér bőröm miatt, a lányomnak pedig a gyerekbőre miatt (ami ugye vékonyabb, más szerkezetű, mint a felnőtteké).
Tavaly ő barnább volt, mint én, ebből gondolom, hogy szerencsére más a bőrtípusa, mint nekem. A férjem normálisan, átlagosan barnul, ritkán ég le, 3-as bőrtípusnak mondanám. Világosbarna hajú, kék szemű.
Apukám viszont két nap kertben kapálás után csokibarna, sötét haj (valaha) és sötét szem. Fiatalkorában gyakran cigánynak nézték.
Akár az is előfordulhat, hogy a lányom az ő bőrét örökölte, de ugye ez későbbi életkorban lesz nyilvánvaló.
Anyám egy fokkal kevésbé fehér, mint én, kék szemű, fekete hajú, de ő se egy néger típus - valószínűleg tőle vagy az ő apjától örököltem a porcelánfehér bőrömet.
A kérdés, hogy milyen szempontok szerint válasszunk naptejet? Mit fontos nézni a dobozon a faktorszámon túl?
Elvileg a lányomnak és nekem is ugyanolyan termék kellene, mert én fehérebb, de vastagabb bőrű vagyok, ő meg kicsit barnásabb tónusú (télen hófehér), de vékony bőrszerkezetű, mint minden kisgyerek.
Akármelyik jó,és nem kell 50 fatoros,hanem csak 30.Az 50 faktoros sem vég jobban max picivel,viszont sokkal több benne a káros anyag.
Mondom ezt úgy,hogy én hófehér,melanómára hajlamos vagyok,szóval abszolút körbejártam a témát,nekem nem érheti nap a bőröm.A 10.000-es sem tudott többet,mint a 3000-es ez az egy biztos.
Mi nivea "zseb-naptejet" vettünk.
Csak a gyerekre használjuk,magunkra nem.
Nekünk az is fontos volt,hogy a ruhát ne fogja be.A dm-es vagy rossmann-os saját márkás tavaly (már nem emlékszem melyik volt) nagyon besárgított mindent,amire rákerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!