Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Előfordulhat hogy a nem...

Előfordulhat hogy a nem beszélés oka ingerszegény környezet, vagy milyen okok lehetnek?

Figyelt kérdés

Gyermekem egy évesen beszéltkb 10-15 szava volt és összetett szavak is.

Erre két évesen egy kukkot nem mond az ózáson meg őzésen kìvül.szakértők, orvosok szerint persze minden rendben van igy.

Rokonai nincsenek, de bölcsödés, néha mondókázok csak és nem interaktívan.lehet hogy az én hibám?

2016. máj. 30. 14:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szakértő mondta(vezető logopédus) hogy olyan nincs hogy visszafejlődik, a képességet amit megszerzett nem veszìtette el.es a mozgas lehet most előtérben.

A tsmt -s is hasonlot állitott ahova tulzás lenne azt mondani, hogy járunk, inkább csak megfordulunk nála.

A háziorvos és helyettes szerint sincs még semmi ok az aggodalomra.

Meg voltunk párszor valami fejlesztőtornán (azthiszem szenzonmotoros fejlesztés a neve de lehet nagyot tévedek)ott is hasonlot mondtak, ill tanácsoltak is, de CSAK annyit, hogy ne beszéljek a gyerek helyett, hanem kérdezzem őt és mondókázzunk.

2016. máj. 30. 23:09
 12/19 A kérdező kommentje:

Amugy mindent megért.utasításokat megtesz stb.

Kivéve a mult időt.az biztos, hogy nem érti.

Meséltem neki, amikor a hasamat "csapkodta" játékbol, hogy ám babakorodban ott voltál bent itt volt a lábad a két pici talpad, erre belefeküdt az ölembe hogy felfelé voltak a lábai...azt hitte a jelenben beszélek vagy nem tudom

2016. máj. 30. 23:17
 13/19 A kérdező kommentje:
A jövőidőt viszont érti.
2016. máj. 30. 23:52
 14/19 anonim ***** válasza:
2 évesen nem kell még az időviszonyokban eligazodnia. Nem érte valami trauma, ami miatt nem beszél?
2016. máj. 31. 12:37
 15/19 A kérdező kommentje:

Jut eszembe pl abbol a mondatbol, hogy olyan kicsi voltál, mint egy borsoszem, max csak annyit ért, hogy "kicsi borsoszem".

Eddig a legnagyobb traumája a bölcsibe szoktatás lehetett olyan 18-20 hónaposan.de előtte 8 honapos korátol már jatszobölcsibe hordtam, az elválás, hogy anya nelkul legyen, nagyon nehezen ment.igy először abba is hagytuk es vartunk egy ujabb honapot.

De más gyermek is átmegy hasonlokon volt nála fiatalabb is.egesz nap sirt honapokon át, most mégis probálkozik beszélni "apa"ő kb 17 honapos most

2016. máj. 31. 14:56
 16/19 A kérdező kommentje:

Egy hétig nem volt bölcsiben, megint elkezdett beszélni...

Ez jelenthet nagy problémát?

2016. jún. 4. 22:40
 17/19 A kérdező kommentje:

Illetve lehet összefüggés hogy a bölcsi miatt nem beszélt?

Vagy véletlen pont most indul meg ujra amikor huzamosan nincs bölcsiben?

2016. jún. 4. 22:43
 18/19 anonim ***** válasza:
igen, elképzelhető. Az én fiam bölcsi időszaka alatt alig aludt éjszaka, nem beszélt, nem evett, mire rájöttem hogy ez a bölcsi miatt van vége lett az "évadnak" (6 hónapig volt bölcsi, nem sirt sem reggel, sem délután). Visszagondolva az akkori helyzetre családi napközibe kellett volna járnia, nem tudom mit csináltak vele a bölcsiben, hogy így megviselte, óvodával semmi probléma. Lehet hogy még nagyon pici és anyukával akar lenni.
2016. jún. 4. 23:34
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen.Lehet összefüggés. Kb akkor hagyta abba,amikor bolcsis lett? Mert akkor biztos. 😞 Nagy trauma ez nékik. A lányom 2 évesen kezdte. Nalunk széklet visszatartásban tetőzött a dolog. Most lesz nyaron 5 eves es mostmar eleg jo a helyzet,de sok idő kellett. Nem lehet megoldani hogy egy kicsit ne menjen bölcsibe?
2016. jún. 5. 07:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!