Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3,5 éves gyermeked mekkora és...

3,5 éves gyermeked mekkora és miket tud?

Figyelt kérdés
Hány centi és kiló? Hányas ruhát és cipőt hord? Jár már oviba?
2016. máj. 25. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:

104 cm és 17 kg, fiú. 98/104-es ruhát hord és 26-os cipőt. Február óta oviba jár.

Miket tud? ... Tud beszélni kb 2 éves kora óta, mondókázik, van amelyik mesét elmeséli egyedül, rajzolgat, de nem nagyon érdekli, úh a körnél tart csak, nem tud cipőt kötni, de egyedül öltözik, egyedül pisil, de a popóját meg kell törölni, váltott lábbal lépcsőzik már régóta, 2,5 éves kora óta szobatiszta, kisautókkal játszik, szerepjátékozik, kirakózik, legót is rakja, nem tudom mik vannak még.... :/ Szerintem a korának megfelelő dolgokat tudja. :)

2016. máj. 25. 17:35
 2/6 anonim ***** válasza:
Lányunk 15 kg és kb. 100 cm. A legtöbb ruhája 104-es, lába 26-os. Jár oviba. A "miket tud" alatt nem tudom mire gondoltál.
2016. máj. 25. 17:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Igaz, széles skálát takar a miket tud, de nem akartam konkretizálni, az egyes jókat írt, pl. szoba-és ágytiszta-e, tud egyedül öltözködni-vetkőzni, folyékonyan beszél-e, tud versikéket, mondókákat, tud-e rajzolni, színezni, mivel játszik, hogyan fejlődik a mozgása, kézügyessége stb.
2016. máj. 25. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
106 centi 15,5kiló kb,27-28 a lába. Kislány. 21hónapos korától folyékonyan beszél. Mondókát,verset tud,rajzol és színez. 110-116ruhát hord,nem szeretem ha kilóg a dereka. Jár oviba. Tud öltözni,vetkőzni is. Szobatiszta,ágytiszta.
2016. máj. 25. 19:53
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:) Lányom 14,5 kg és 103 cm. 104-110-es ruhát, 25-26-os cipőt hord. Oviba szeptembertől megy. 2,5 éves kora körül kezdett folyékonyan beszélni, rengeteg mondókát, verset, dalt tud. Szoba-és ágytiszta elég hamar lett, nem sokkal 2 éves kora előtt, fenekét egyedül is kitörli, de még inkább utánatörlöm. Öltözik, vetkőzik egyedül, elboldogul a cipzárral, gombbal is. Egyedül eszik, a késsel még nem tud bánni. Emberi alakot, kört, napot szépen rajzol, színezni gyönyörüen tud vonaltól vonalig, ollóval tud vágni, szeret ragasztani is. Ügyesen épít, 24 darabos puzzlet kirak, szeret szerepjátékozni, futóbiciklizik, lépcsőn váltott lábbal megy, páros lábbal ugrik, egy lábbal még nem megy. Ismeri az összes színt, számokat, betüket.
2016. máj. 26. 11:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Kislány, 105 cm, 16 kg és 26-os lába van. Augusztusban lesz 3 és fél éves. Verseket, dalokat sokat tud, rajzolni pálcikaembert, hóembert, stb... Számfogalma 20-ig van, angolul beszél keveset (abc, versikék, színek, számok, állatok kb.).

Érdeklődik a természetismeret iránt (állatok viselkedése, naprendszer, állatrendszertan, földrajz - ezekből sok mindent tud.)

Vetkőzni tud egyedül de az öltözéssel még bajban van, abban segíteni kell. Ki tudja pakolni a mosogatógépet, tud teregetni és asztalt teríteni, életlen késsel puha gyümölcsöt felvágni magának a turmixba.

Több, mint egy éve szerepjátékozik, most már egyszerű társast is lehet vele játszani és szereti a puzzlet, 48 darabosat kirak egyedül.

2016. máj. 27. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!