Ez normális másfél évesnél?
Másfél éves kislányom nagyon aktív. Az a gondom, hogy sokáig nem játszik el otthon magában, hanem csinálja a disznóságokat. Pl ma eldugította a wc-t, mert beledobott valamit, beszökött a mosdóba, megnyitotta a csapot, megfürdette a plüssállatait, kipakolta a cipős szekrényt, felmászott az asztala tetejére, ahol nevetve táncolt stb.
Sokat foglalkozom vele, de nekem is kell főzni, takarítani. Úgy néz ki a főzésem, hogy rohangálok hozzá 5 percenként, mert mindig különös érzékkel találja meg a tiltott dolgokat.
Ez normális ebben a korban? Ha jó paszban van, akkor eljátszik fél órát is értelmesen, de gyakran unja magát és ilyenkor jönnek a csintalanságok.
Teljesen normális. Próbálgatja a határokat.
Ez el fog még tartani egy pár évig.
Én 3 éves voltam kb, mikor költözés miatt átmenetileg pár hónapot a nagyszüleimnél laktunk. Anyukám letett aludni, majd 2 óra múlva jött be, mert már gyanús volt neki, hogy sokáig alszom. Hát nem aludtam. a mama összes számomra elérhető növényét kicibáltam a cserepekből és a földdel játszottam a szoba közepén. Mindezt síri csendben.
Egyem meg, de édes..<3 :-D
Nyugi, ez tok normális, kb. Még ugysnennyi ideig kell kibírnod, és jobb lesz...kitartas
utolsóelőtti vagyok,
hát más problémák jöttek el...:-) de szrtem igen, könnyebb, mert már a játékokkal tudott játszani, picinek meg csak sírt, nem értettem mit akar, meg szanaszét pakolta az egész lakást...most meg csak hisztizik, de azt bírom...míg kicsi volt, akkor meg igaziból sírt, meg hiába mondtam vmit, szrtem tényleg nem is értette, hogy most mi van...tehát mindig odfa kellett menni, és elvenni tőle, vagy kihúzi a konnentorból, leszedni az üvegasztal tetejéről, és hasonló jópofaságok..:-D nekem az fárasztóbb volt...
mikor meg már 3 volt, akkor ha erélyesen ráészóltam, szót fogadott, max ordított, vagy nyervogott...ott meg az ovibaszokás miatt volt ellenségesség, de azt megértem, nem voltam rá mérges, mert hát egyszerre csak kikerült a védett kis megszokott közegéből, még sajnáltam is...
Nekem most mindjárt 6...hát gyerekek..ember legyen a talpán, akkora egója, akarata, és szája van..:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!