Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek mi lehet a gond?

Szerintetek mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

A kolléganőm állandóan panaszkodik, hogy a 2 éves fia pelenkája minden éjjel átázik, de olyan szinten, hogy hálózsákig át kell öltöztetni. Állítása szerint már mindenféle pelenkát kipróbált, de semmi változás.

Valami gond csak lehet, mert ez számomra nem normális. Van ötlet, hogy lehet ezen segíteni?

Én arra tippelek, hogy túl nagy méretet használ. 14 kilós kb a gyerek, és 5-ös pamperst ad rá. Az én fiam is kb ennyi kg, 4-est adok rá, és sosem szokott gond lenni.

Tippek? Köszi.

2016. máj. 21. 20:49
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

A 12 kilós lányomra 6-ost adunk.

Néha az is átázik.

A négyes hogyhogy nem kicsi rá...?

2016. máj. 21. 20:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pont, hogy kicsi lesz. A nagyobb méretnek nagyobb a nedvszívó felülete is, ergo több folyadékot tud felvenni.
2016. máj. 21. 20:58
 3/8 A kérdező kommentje:

4+-ost szoktam ráadni, arra az van írva, hogy 9-20kg, szóval nem kicsi rá. 14kg-val pont középen van. Az én fiam nem is ázik át éjjel, pedig néha 12 órát is rajta van a pelenka.

A kolléganőm meg már éjfél körül öltözteti a gyereket, mert tiszta pisi.

2016. máj. 21. 21:06
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehajtja a fütyit pelenkázáskor?
2016. máj. 21. 21:29
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
Az én fiam is 2 éves és én is öltöztetem minden éjjel. Van, hogy kétszer is. A legdrágább pelenkát használjuk éjjelre, abból is jó méretet. De a gyerekem sokat iszik nagyon, és annak ez a vége. Lehet a kolléganőd fia is sokat iszik.
2016. máj. 21. 21:36
 6/8 anonim ***** válasza:
60%

Valószínűleg akkor sokat iszik. Erről ne szoktassa le, mert ha szomjas, akkor a folyadékra szüksége van.

Nem kellemes, de egyetlen járható út: éjjel valamelyik szülő felkel és egyszer pelenkát cserél rajta.

2016. máj. 21. 21:39
 7/8 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom mióta áll ez fenn,és nem is riogatni akarok de azért figyelgesse nem jelentkeznek a cukorbetegségre jellemző tünetek még. Egyik ismerősöm kisfiánál nemrég ez volt az első jele a cukorbetegségnek. De lehet hogy tényleg csak annyi, hogy nem hajtja le a fütyit, vagy valami banális dolog.
2016. máj. 21. 22:43
 8/8 A kérdező kommentje:

Nekem az a fura, hogy azt mondja, maga a pelenka nincs is tele, mégis átázik a gyerek. Ha nálunk ázás van, akkor totál tele van a pelus.

Sokat isznak, ezt mondja ő is, de a fentiek alapján csak fura a helyzet. Valami technikai gond lehet.

Ment a zöld mindenkinek. Köszi

2016. máj. 22. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!