Anyukák, minden pedagógus ilyen szigorú?
Gyermekem elsős,kb. 2 hete hordanak egy kis vonalzót a tolltartóban,mert ezzel szoktak az olvasókönyvben szavakat aláhúzni.Nos az enyém szerdán elhagyta.Csütörtökön feketét kapott a "hiányos felszerelésért".Mivel nem tartunk itthon tucatjával vonalzót,gondoltam hétvégén veszek,és majd újra lesz.Erre pénteken úgyszintén feketét kapott,mert "még mindig"nem volt.Mégis mit gondol a tanító nénink,hogy du. 5 órakor mászok 2 gyerekkel papírosba,vagy hogy van itthon tucatjával,és csak bedobok egyet a tolltartóba?!Ráadásul nem is beszerezhető a községünkben,a szomszéd városba kellene érte menni!
De most komolyan,több hátrányos helyzetű gyerek is van az osztályban,örülnek,ha cipőt tudnak a gyerekre adni,nemhogy pót-pót vonalzót tartsanak otthon hátha elveszik,eltörik!!
Amíg nem lesz addig minden nap feketét fog kapni.Komolyan gondolkodom rajta,hogy elküldöm hétfőn is nélküle,aztán ha kérdezi mondja meg a gyerek,hogy anyukám üzeni,mihelyt lehetősége lesz rá beszerez egy újat,várjon türelemmel,és nyugodtan pöttyözze a könyvet!!
Tudom ennél nagyobb gondom sosem legyen,de felhúztam magam a szigorúságán!És ez nem is az első eset volt!
Vagy én vagyok fafejű?:)
Ez a válasz 63%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 04-10 19:10
Te látod jól a helyzetemet,megnyugodhatsz.Nem az áráról van szó,nem is arról,hogy lusta lennék venni,vagy hogy nem akarok előrelátóan tartani otthon mindenfélét.Csak a mi községünkben nem beszerezhető,a 10 km-re levő városba kell menni ilyen csipp-csupp dolgokért.Ez egyrészt drága,és időigényes,valamint szervezést igényel a gyerekek miatt.Havonta egyszer szoktam vásárolni tartalékot,de tele van a hócipőm azzal,hogy mindig olyasmi kell ami nincs itthon,mert eddig még nem kellet,és én nem gondoltam rá,hogy "hátha jó lesz valamire" alapon vegyek.
Értem az iróniát,de a tanyás dolog erős volt,akár rám is vonatkozhatna,mert nem tudok alapvető dolgokat beszerezni rögtön amikor jövünk a suliból hazafelé.
Egyébkén volt,hogy 2 db ceruzáért felmentem kocsival a városba,700 ft-t volt a cerka,meg 800 ft a benzin.Hát a szívem szakadt meg,hogy 1500 ft-be került két cerka.De hétfőre kellet!!
Aki szintén Gyesen van,mint én,az érti,hogy miért!
Köszi a válaszokat egyébként.A vonalzó is előkerült,úgyhogy hétfőn azzal ment.
A válasz megírásának időpontja: 04-10 21:39-nek.
Alapfelszerelés,persze,volt is nekünk 2db itthon év eleje óta,de csak 2 hete kellet használni először.Rövid időn belül érdekes módon mind a kettő eltűnt.Valószínűleg elcsórták.Most akkor mivel a 2 kevésnek bizonyult,nem volt itthon több,azonnal másikat beszerezni nem tudtam, akkor fogadjam el,hogy minden nap feketét kap a gyerek amíg nem tudok "elugrani" a városba egy tucatért?
Üzenőbe nem irkálunk,mert nem szereti az üzengetést,személyesen kell bemenni.Bár a legtöbb gyerek mostanra már egyedül jár suliba,és haza,így kevesebb a találkozó,de akkor se irkáljunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!