Anyukák, minden pedagógus ilyen szigorú?
Gyermekem elsős,kb. 2 hete hordanak egy kis vonalzót a tolltartóban,mert ezzel szoktak az olvasókönyvben szavakat aláhúzni.Nos az enyém szerdán elhagyta.Csütörtökön feketét kapott a "hiányos felszerelésért".Mivel nem tartunk itthon tucatjával vonalzót,gondoltam hétvégén veszek,és majd újra lesz.Erre pénteken úgyszintén feketét kapott,mert "még mindig"nem volt.Mégis mit gondol a tanító nénink,hogy du. 5 órakor mászok 2 gyerekkel papírosba,vagy hogy van itthon tucatjával,és csak bedobok egyet a tolltartóba?!Ráadásul nem is beszerezhető a községünkben,a szomszéd városba kellene érte menni!
De most komolyan,több hátrányos helyzetű gyerek is van az osztályban,örülnek,ha cipőt tudnak a gyerekre adni,nemhogy pót-pót vonalzót tartsanak otthon hátha elveszik,eltörik!!
Amíg nem lesz addig minden nap feketét fog kapni.Komolyan gondolkodom rajta,hogy elküldöm hétfőn is nélküle,aztán ha kérdezi mondja meg a gyerek,hogy anyukám üzeni,mihelyt lehetősége lesz rá beszerez egy újat,várjon türelemmel,és nyugodtan pöttyözze a könyvet!!
Tudom ennél nagyobb gondom sosem legyen,de felhúztam magam a szigorúságán!És ez nem is az első eset volt!
Vagy én vagyok fafejű?:)
Azért tanító néni is túlspirázta egy kicsinykét.
De ne küldd el hétfőn is anélkül, főleg ne üzengess a gyerekkel, mert csak szegény gyerek látja majd kárát.
Inkább írd be az ellenőrzőbe/üzenőfüzetbe, hogy elveszlett, pótlása folyamatban, mivel a községetekben nem lehet kapni, és máshol még nem tudtál beszerezni.
Amúgy meg készülj fel, lesznek ennél még cifrább dolgok is. Egy kétgyerekes (egy egyetemista és egy felsőfokú OKJs) anyuka.
Kissé azért necces, de ez így van, mióta világ a világ (vagy legalábbis Mária Terézia óta) :D
Az elv jogos (rendre tanítja a gyereket), gyakorlatban viszont egy picit más hatást ér el (a szülő pénztárcájába kotorászik vele). Ergo a szülőt is "neveli", mégpedig arra, hogy nevelje meg a gyereket, hogy vigyázzon a cuccaira, mert ez így nem lesz jó hosszútávon.
Szerintem ne megsértődj, hanem nyeld be a dolgot és vásárolj egy vonalzót.
Hát nem tudom mennyire szoktatja rendre a gyereket az,hogy minden nap feketét kap,mert anyád nem gondolkodott előre,vagy nem ért rá venni,vagy elfelejtette.
Elvégre nem a gyerek fogja beszerezni,sem nem gondolkodik azon,hogy jó lenne egyszerre többet venni belőle,hátha...mert egy 7 évesnek ez nem felelőssége.
Osszon nekem feketét!!
Belátom igen,rendre szoktatás,meg minden,nem is szidom előtte a tanító nénit.De háborog az igazságérzetem!:)
Meg szeretem az ilyesmit:hétfőre hozzatok 2 cs színes papírt.Volt ám nekünk listánk év elején,amiben nem szerepelt,és biztos izgi dolgot talált ki.De ne már 2 nappal előtte szóljon,és ne a gyerekkel üzenjen,mert nem mindig jut el hozzám a kérés.Ja egyébként együttműködünk SZMK tag vagyok,és a gyere is tényleg ráfér egy kis rend,meg felelősség,:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!