Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leszoktatnátok nyáron a...

Leszoktatnátok nyáron a délutáni alvásról?

Figyelt kérdés
Kislányom 4 éves. Félnapos az oviban, amikor hazaér, olyan álmos, hogy már dől is be az ágyba azonnal, hétvégén viszont szinte már soha nem alszik, főleg akkor nem, ha nem megyünk délelőtt sehová. Hamarosan itt a nyár, bezár az ovi. Szerintetek hogyan lenne érdemesebb? Szervezzek délelőttre mindig valami fárasztóbb programot, ami után biztos, hogy aludni fog, vagy töltsük nyugiban a délelőttöt, így viszont biztosra vehető, hogy le fog szokni végleg az alvásról?
2016. máj. 13. 11:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
44%
Nem tudom, végleg így lenne-e. A lányom 3 éves korától nem aludt délután, mert nem igényelte. A fiam most 4,5 éves, ha későn kel, nem alszik délután, pl. hétvégén vagy szünetekben, ha korán kel, akkor meg alszik. Tavaly nyáron egyáltalán nem altattam, mégis visszaállt szeptembertől a rend. Szóval én azt javaslom, legyél vele rugalmas.
2016. máj. 13. 18:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Otthoni környezetben nem biztos hogy fog aludni délután, viszont ha csendben pihen az is nyugtatólag hat rá.

Én a két gyerekemmel tavaly is azt csináltam hogy jó korán kezdtük a napot -8 órakor már a strandon voltunk a 23-25 fokban, igaz mi voltunk az elsők, élveztük a csendet, tisztaságot. 10-fél 11 körül indultunk haza, ekkor már perzselő hőség volt számukra -otthon lezuhanyoztunk, ebédeltünk és aludtak 3-4 órát. Délután benti program volt, majd újra fél 6 körül merészkedtünk ki. Akkor voltak 2 évesek, az egész nyarat jól bírták ezzel a rendszerrel (strand, állatkert, játszótér, rokonlátogatás....)tulajdonképpen betartottuk a sziesztát.

2016. máj. 14. 22:06
 13/13 anonim ***** válasza:

4 éves gyereknek szüksége van még du-n az alvásra.

Az oviban a nagycsopisok is alszank, és nem véletlenül...

2016. máj. 16. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!