Kétegetős gyerekkel mit kezdesz a játszótéren?
Az enyémről van szó. Bárki bármilyen nasit elővesz, mindíg megy és kér. Már 100× elmagyaráztam, hogy ezt nem illik, próbálom elterelni a figyelmét, de ő enni akar. Esküszöm az a legrosszabb, amikor szívesen adnak. Megenne egy fél zacskó zabfalatot...pedig útálja!!! itthon soha nem kell neki. Próbáltam kivinni a kedvenc rágcsáját, de az ott nem érdekli.
Kezd kínos lenni a dolog. Mit csináljak vele?
2 éves
Szólj a másik szülőnek hogy ne adjon, le akarod szoktatni a kéregetésről.
De ha minden kötél szakad legyen nálad is mindig nasi és kínáljátok vissza a másik gyereket úgy nem olyan kínos. :)
alapvetoen is meg kell(ene) neki tanitanod neki egy dolgot: etkezesek kozott NINCS nassolas es mindig azt kell enni amit Te, mint az edesanyja ele raksz. jo szandekbol mondom, gondolom mar az etetes se zajlik nalatok egyszeruen, szerintem ez a problema gyokere. nalunk is nehez volt foleg mert a kisbaratja anyukajanak allandoan ott a kezebe a nasi amt tom a 1,5 eves gyerekebe (es utana panaszkodik nekem hogy nem eszi a gyermeke a főtt ételt), de en egyszeruen nem adtam neki akkor se ha hisztizett, es sirva kerte a nasit, hanem mint egy mantrat mondogattam neki hogy etkezesek kozt nem eszunk es csak azt esszuk amit anya vagy a mama vagy apa stb ad.
es mivel nalunk ott a fagyizo a jatszoter kozepen most aldom az eget...a legtobb gyere visit a fagyiert, a legtobb anyuka vagy valaszt h nem megy vele jatszoterre vagy megy de akkor fagyit kell venni. na nalunk ilyen nincs. meglatja a lanyom a masik gyereknel.a.fagyit, ram nez, es maga ele mondja: "most nem eszunk fagyit". es jatszij tovabb 2 eves ;)
persze nem vagyok vaskalapos, o is kap fagyit neha, es akkor neg is van mondva hogy "ma nagyon ugyesen ettel otthon, ezert eszunk egy fagyit. vagy ma van anya szulinapja ezert eszunk egy fagyit stb. minden mas nasit uzsonnara kaphat a gyumolcse melle ha a gyumolcsel mar vegzett. etkezesek kozott egyeb modon es esetben nincs nasi. nem azert mert szemet alak vagyok hanem mert ezt csak igy lehet megallitani. majd 7 evesen ha mar erti es nem csak hisztivel tud reagalni a tiltasra akkor majd kaphat ropit amikor megkivanja vagy megkinaljak a baratai. addig azt kapja amit en adok neki.
Annyira mosolygok itt magamban. Kétéves gyereknek próbáld már meg elmagyarázni, hoyg "nem illik", mikor ott a keksz :) Kis cuki :)
Meg hogy otthon nem kell, de mástól bármilyen mennyiségben, kábé mintha otthon éheztetnék :) Igen, a gyerekek így vannak összerakva, mindig a másé kell nekik ebben a korban. Majd kinövi :)Csináld azt, hogy amit te vittél le a tiédnek, azt odaadod cserébe az anyukának az te gyerek által elpusztított keksz fejében. Még jobb, ha odaadod a saját zacskódat a másik anyukának, és megkéred, hogy látványosan kezdje el bontogatni :)
Megértem, hogy kínos, de ezen csak az sértődik meg, akinek nincs gyereke (vagy aki hlye), ők meg őszintén szólva nem annyira számít szerintem, hogy mit gondolnak.
Nekem amit a 4-es ír, az életidegen.
Mondom ezt úgy, h én se nasiztatom a lányom. De azért beidomítani úgy, h már maga elé mondja, h most nem eszünk fagyit...:D Tejóég:)
Kérdező, ne adj otthon semmi rágcsálnivalót neki és akkor nem lesz sok a játszótéren elfogyasztott 3 db keksz és legyen nálatok is valami, amivel a másik gyereket meg tudjátok kínálni. Ez életkori sajátosság és különben is átmeneti.
nem idomítottam. ilyen a stílusa. az úttestre is mondtam mindig neki hogy nem megyünk ki...erre sétálunk egymás mellett, és maga elé mondta ma is hogy "nem megyünk az úttestre" egyszerűen kimondja amit gondolom, gondolom azért furcsa, mert 21 hónaposok eleve nem szoktak beszélni ilyen szinten, és mivel a gondolatmenetük még amúgy is életidegen, elég fura ha kimondják amit gondolnak....ő mindent kimond, ma pl az úttesten toltam a babakocsit és rám szólt hogy nem megyünk az úttestre.
Ez van, attól hogy neked nem tetszik, nem tudok változtatni a stílusán, és őszintén nem is akarok, mert szerintem igen aranyos, maximum íráson keresztül nem megy át, hogy milyen cuki mikor a betartandó "szabályokat" így maga elé ismételgeti :)
pl mikor nap közben eszébe jut hogy cumizna, közli velem mint egy tényszerűen hogy "nem kell a cumi most" Én szoktam ezt neki így egy az egybe mondani ő meg eltanulta. Nem értem ezen neked mi az életidegen, szerintem nagyon is okos viselkedés, hogy amit 20szor elmondok, azt annyira megjegyzi, hogy amikor máskor eszébe jutna, elmondja magának hogy azt nem szabad és tudomásul veszi.
tudod, ez a nevelés.
Tudom, hogy már régi a kérdés, de nekem ez annyira furcsa... ti mikor jártok játszózni? Mert mi nagyjából tízórai es uzsonna időben. Amikor az enyém megkíván valamit, amit más rágcsál, akkor én is előveszem a mienket, és a többieket is megkínáljuk. Néha egészen szuper ki piknik jön ki a dologból, és ettől még ugyanúgy eszik főétkezésekkor is.
Meg én sosem mondok neki ilyen merev szabályokat, hogy két étkezés között nincs nasi... mi számít nasinak? A tízóraira szánt felvágott gyümölcsöket csak lerakom egy kistányérban a kávézóasztalra a nappaliban, hadd járjon rá a saját tempója szerint. Ugyanez van a játszón is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!