Hány éves korára kell/illik a gyereknek megtanulnia önállóan bekötni a cipőfűzőt? És mikor tudja már önállóan kitörülni a hátsó felét vécézés után?
Nagycsoport végére ezeket kell tudni, mert a suliban a tanító nénik már egyáltalán nem örülnek, ha ezt a két dolgot csinálniuk kell.
Gondolom ezek a gyerekek tépőzáras cipőben járnak ovi/suliba?? És esetleg csak otthon járnak vécére?? (feltételezem)
Első hozzászóló írta: "Hát nem tudom." Akkor miért szólsz hozzá, már ne haragudj...? Nem csoda h elég nagy marhaságokat írtál; a fele is csak azért stimm nagyjából, mert láthatóalg tippelgetsz. A tippelgetés NEM segítségnyújtás.
A saját fenéktörlés nem pusztán kézügyességen múlik, ahogy "egyesek vélik".
Hanem ezen felül feltétele az, hogy a kisgyermek átessen az alakváltáson, amely során megnyúlnak a végtagok. A fő akadálya eleinte az aránytalanul rövid karok, persze még kisebb (csecsemő) korban ezen felül a finommotorikus képességek hiánya is (kézügyesség hiány ez esetben). De a fő akadály tehát az aránytalanul rövid karok, amíg az alakváltás be nem következik 5-6 éves kor táján (hogy pontosan ezen belül mikor, az egyénfüggő).
Cipőkötés: átlagos, egészségesen fejlődő gyermekek esetén átlagban négy évesen elvárható, max öt. (Nem véletlenül javasolnak fűzős játékokat oviban egyébként.)
Pontosítom önmagam, bár a lényeget megírtam az imént, ám de 5-6 helyett legyen 4-6 éves kor, az alakváltásra - bár négy évesen ritkább.
*láthatóLAG.
Kedves 10-es, képzeld hallottam a vízről, ha elolvastad volna a hozzászólásomat, akkor láttad volna, hogy be szoktam vizezni a wc-papírt is, de van, amikor ez is kevés. (Mindez a végtermék állagától is függ, bocs, és azt hiszem a gyereknél is ettől függ, a lányomnak gyakrabban van hasmenése, mert allergiás, és ha valamit eltévesztünk a diétában, akkor egyből ez a z eredmény...)
Egyes országokban erre terjedt el a bidé használata, ami nagyon klassz dolog, de Magyarországon egyelőre nem divat, legalábbis munkahelyen, nyilvános helyen biztos nem...
9 voltam
- én NEM töröltem volna ki egy 8 éves sggét, az is biztos.
Egyébként a kitörlés nagycsoportban már elvárt a cipőkötés is elvileg, de attól függ.
Nekem sokáig nem ment az utóbbi, mert mindenki jobbkezesen hurkolta a fűzőt, én meg persze nem tudtam utánuk csinálni balosként :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!