Gyengénlátó kislányom szeme várható, hogy fog még
romlani?
Figyelt kérdés
3,5 éves kislányom mindkét szeme -9 és -9,5-es, az elmúlt fél évben már nem romlott. Szerintetek akkor most már nem fog tovább romlani? Az orvost kérdeztük, de azt mondta, hogy ő ezt előre nem tudja megmondani. Tapasztalatokra lennék kíváncsi.
2016. máj. 6. 09:42
1/9 anonim válasza:
Sajnos romolhat,ezt nem lehet kiszámítani.De hogy hogy ennyire rossz a szeme? Ilyen dioptria szokatlan ebben a korban.
2016. máj. 6. 10:04
2/9 anonim válasza:
Hany szemorvosnal voltal ?
Csak mert en ugy jartam, hogy csak nott a dioptriam kiskoromban, szinte havonta, szemesz foorvos nezte a szemem mindig, utana elvittek mashoz, es kiderult, hogy nem a dipotriat kellett volna cserelni, hanem asztigmiam van, es ez miatt cilinderes szemuveg kell ! Igy maradt -6 plusz cilinder, amugy meg mar -10 et irt volna a masik orvos.
Kerdesedre valaszolva, 22-25 eves korban all meg a romlas. Persze ez nem jelenti hogy addig romlik, csak, hogy attol mar nem fog romlani tovabb.
2016. máj. 6. 10:32
3/9 anonim válasza:
Ha az orvos nem tudja megmondani vizsgálatok után, akkor itt majd a laikus tavgyogyaszok véleménye lesz mervado?
Van olyan rövidlátás, ami idővel teljesen elmulik, van olyan, ami stagnál és van olyan, ami tovább romlik.
2016. máj. 6. 10:34
4/9 A kérdező kommentje:
Sajnos öröklött dolog. Az egyik legjobb gyermekszemészhez járunk. Gyengébb szemüveget hord, ennek is megvan az orvosi oka.
2016. máj. 6. 10:51
5/9 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as válaszoló! Tapasztalatokat kértem gyengénlátó felnőttektől, vagy akinek gyengénlátó a gyereke és nem kioktatást.
2016. máj. 6. 10:52
6/9 anonim válasza:
Nekem 25 éves kor után is romlott,és a szemész azt mondta,hogy régen már nem romlott,de mostanában igen a sok kütyü (számgép monitor,tablet,okostelefon) miatt.Azt mondta rengeteg 30+ - os jár hozzá,hogy romlik a szeme.
2016. máj. 6. 11:17
7/9 anonim válasza:
En gyengén látó vagyok és az ismeretségi körömben is sok van. Nyilván tapasztalatból írtam, hogy mik a lehetőségek. Mindharomra van példa a környezetemben. HA itt kapsz 120 nekem nem romlott a szemem és egy az enyém folyamatosan romlikot, az mennyiben fogja befolyásolni a gyereked látását? Semenniyben.
2016. máj. 6. 12:47
8/9 anonim válasza:
A kérdésre nem tudom a választ, de én megnézetném mással is. Nem veszítesz vele semmit.
Én is úgy jártam, mint a 2 válszoló.
2016. máj. 6. 15:18
9/9 anonim válasza:
Nekem -10-11 körüli mindkét szemem, oviban kezdődött, nagyon lassan de még így 19 évesen is néha romolgat, de ha pár évig beáll akkor lehet rá számítani hogy úgy marad már.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!