5 éves lányom minden nap elmondja, hogy szeretne angolul tanulni. Ti mit tennétek?
Hallgassunk angol gyerekdalokat, jó ötlet?
Vagy irassuk be angolra? Nekem ez kicsit még korai.
6-os, 9-es: Maximálisan egyetértek (magam is angoltanárként) hogy HA CSAK EGY MÓD VAN RÁ, hozzáértő angoltanár, vagy angolul jól tudó pedagógus oktassa. Én például a saját lányomnak, az ő iskolás társainak és óvodás kistestvéreknek szoktam angol játékos foglalkozásokat tartani ingyen.
Most csak abból indultam ki a válaszomban, hogy a kérdezőnek semmi ötlete nincs, a környezetében nem kap szakértő (és önzetlen) segítséget.
<< és mindjárt mehetett volna a nagy is angoltagozatosba is, nem? >>
Nem ezen múlott. Két nyelv volt kötelezően választható, és vagy későn szóltunk, vagy az iskoláig későn jutott el az info, közben az angolos csoportban beteltek a helyek, így lett a lányom "németes". Ami nem feltétlenül baj...
Az angol tagozatost nem a kerületi általános iskolák angol oktatására értettem Zolly- a környéken azért van VALÓBAN angol tanítási nyelvű iskola is, a közeletekben is.
Mondjuk oda felvételi van- nem véletlenül.
Másik: a szívességből tartott ad-hoc játékos foglalkozás tényleg aranyos meg jópofa, de ha egy tanulásban (még ha játékos is) nincs egy rendszer, következetesség, akkor az sokat nem ér, legfeljebb egy kultúráltabb formája az időtöltésnek- csak ne mondjuk már rá, hogy angol oktatás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!