Szerintetek érdemes lenne orvoshoz fordulni a lányom magassága miatt? Nagyon picike.
Nem mondom,hogy baj van,de elvinném dokihoz. Àrtani nem àrt.
De nézd meg születésétől a méreteit,ha az àtlaghoz viszonyìtva mindig az alsó 3%ban vagy alatta volt,akkor most sincs gond,csak pici. Amennyiben mondjuk 1,5 éves koràig àtlagos méretű volt és azóta "csúszott" le az alsó 3%ba akkor baj lehet és mindenképpen ki kell vizsgàltatni.
Pl kisfiam 4kgval született, 1 hósan 5 kg volt,1 évesen 14kg 80cm, 2 évesen 18kg 1m, most 8,5 150 cm 50 kg. Ő mindig az àtlag felett volt. A felső 3% ban vagy e felet.
[link] érték ez a %. Így nézd meg.
Igaz nekem fiam van, és már 9 éves, de az osztályban a legkisebb. Mikor iskola táskát mentünk nézni, elsősnek nézték, pedig a 3dikat kezdte :)
okos, értelmes, sportos gyerek. Én 163, apja 176 cm. Ja és 46 cm-rel született :)
Szóval nem a lányod az egyedüli példa arra, hogy kisebb az átlagnál. De ha megnyugtat vidd orvoshoz.
Egyébként nekünk sose mondták, hogy baj lenne a magasságával :)
Akkor nyugi,ha végig kisebb volt,akkor neki ez a normàlis magassàga. Nem màsokhoz kell hasonlìtgatni,mindig csak a sajàt növekedési üteméhez,ha eddig is lassan nőtt és hìzott ezutàn sem fog 20cm-t és 5kg-t hìzni egy év alatt.
Nyugi.
A születési adatok itt annyira nem mérvadóak hiszen utàna mint làtod nagyon màs ütemben fejlődnek a babàk.
Ha mindig ilyen pici volt, szerintem semmi baj nincs. De ha kétséged van, szólj az orvosnak.
Kislányom nyáron lesz 6 éves. 111-112 cm és 16,2-16,3 kg. Átlagos magasságú, őt a súlya miatt nézik állandóan fiatalabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!