Óvodai beiratás a (várólisták miatt) mikor szükséges?
2011-ben melyik hónapban?
Városunkban idén már volt óvodai beiratás (a választások miatt előrehozták márciusra), és a lányomat, aki januárban lesz 3 fel is vették a szülinapját követő naptól.
Ha szeptemberben, vagy utána tölti a hármat (esetleg a nyáron) akkor jövő tavasszal kell beiratni.
Első vagyok. Felénk a májusi gyerekeket már csak következő szeptembertől szokták felvenni, tehát így elég lenne jövő tavasszal beiratnod. Mire beszokik az oviba elkezdődik a nyár, jönnek az összevont csoportok, összevissza óvónők, mert ők is ilyenkor veszik ki a szabadságukat, és egy kis beszokóban lévő gyerkőcöt ez megviselheti. De ha neked vissza kell menni dolgozni és nem megoldott a gyerek elhelyezése, akkor van esély arra, hogy májustól is felveszik, ebben az esetben pedig idén kell beiratnod az óvodába.
Szóval, ha nem sürgős, mert van kistesó és otthon vagy, esetleg nagymama, akivel ellesz a nyáron, akkor szerintem várj. Egyébként beirathatod/jelezheted az ovi felé a szándékodat/ max. elutasítanak (amit megfellebbezhetsz).
Remélem érthetően írtam, és nem lett túl zagyva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!