Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor tanuljon meg a gyerek...

Mikor tanuljon meg a gyerek úszni?

Figyelt kérdés
Hány évesen fogékonyak rá a legjobban?
2016. ápr. 8. 18:20
 1/7 anonim ***** válasza:
54%
Én úgy tudom, születése után nem túl sokkal a legjobb, amikor még ösztönösen megy neki.
2016. ápr. 8. 18:33
 2/7 anonim ***** válasza:

egyes, a babaúszásnak semmi köze az úszáshoz :)

enyém 3,5 évesen tanult meg úszni, neki nagyon jó érzéke van hozzá. oviban nagycsoportban lesz úszásoktatás, a fél csoport nem tud úszni, szóval azt látom, hogy most olyan 4-5 évesen tanulnak meg körülöttünk a gyerekek úszni

2016. ápr. 8. 18:37
 3/7 A kérdező kommentje:
5,5 éves a lányom. várjak még a tanítással, vagy már könnyen megtanulhat? személyes tapasztalata valakinek?
2016. ápr. 8. 18:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezt gyereke válogatja. AZ oviban mondták hogy van olyan gyerek aki nem akarja betenni a fejét a víz alá. Ők még ezért nem tudnak megtanulni úszni és idegenkednek a víztől.

Szerintem 6-7 éves kor körül ideális már, én is ennyi voltam mikor megtanultam úszni, de én mindig is imádtam a vizet, a Balaton mellett nőttem fel, sokat jártunk le a strandra és víz alatt már tudtam úszni.

2016. ápr. 8. 19:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Anno sportszakos barátnőmet kérdeztem erről, mert egyrészt élsportoló, másrészt ez a végzettsége is.

Mondta, hogy a testtudat 5-6 éves kor körül alakul ki. Tehát a jobb-bal, lent-fent értelmezése, illetve ha azt mondják, hogy a jobb kezeddel fogd meg a bal bokádat, akkor érti és végrehajtja. Ez a fajta testtudat kell az egyes mozgásformák pontos végrehajtásához.

Ez statisztikai átlag, van, aki korábban, van aki később tanulja meg. Egy próbát megér, ha nincs presszionálva, akkor ártani nem fog neki egy uszoda.

2016. ápr. 8. 19:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Kisfiamat nyáron fogom beiratni tanfolyamra. 7 éves
2016. ápr. 9. 08:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Hollandiaban altalaban 4.5 eves kortol lehet uszni uszoiskolaban, elotte meg nem minden gyerek tud elvegezni bizonyos mozgasokat amik szinkronban kene legyenek egymassal. Az en fiamat 4 eves kora ota jaratom uszni, mert o kivetelesen ostehetseg :) Illetve 3 eves kora ota teniszezik, es biciklizni is 3 eves kora ota tud. (ketkerekun)
2016. ápr. 9. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!