Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti is úgy látjátok hogy Mo-on...

Ti is úgy látjátok hogy Mo-on az általános közvélekedés szerint a gyerekek ellátása az anya dolga kizárólag?

Figyelt kérdés

Tehát anya dolga pl. pelusozni, fürdetni, altatni stb, bármi ami gyerekkel kapcsolatos, apa meg max annyit csinál hogy játszik velük?

Hétvégén voltunk családi ebéden a férjeméknél és valahogy szóba került hogy nálunk az esetek többségében a férjem szokott fürdetni (2 és 4 évesek a lányaink), persze a végén én is bemegyek törölgetni, öltöztetni őket stb., erre sógornőm kiröhögött hogy ez milyen már, hiszen az a nő dolga, és anyósom szerint is ezt általában a nők szokták csinálni, főleg ha lányok...

Én viszont úgy gondolom, hogy manapság már nincs olyan hogy ez vagy az kizárólag a nő dolga, szerintem a férfinek is van két keze, tehát ki tud cserélni egy pelenkát stb. Én azt hittem hogy manapság már nem a középkorban élünk, és tök alap az, ha a férfi segít, mégis azt látom hogy ha körbenézek az ismerősök között, hogy minden a háztartás és a gyerekek körül a nő dolga.

Nyilván vannak kivételek, meg itt gyakorin én is sok olyan választ olvastam már hogy ennyit meg annyit segítenek a férjek, mégis a közvélekedés másról árulkodik, de erre csak most jöttem rá, eddig nem gondoltam volna hogy az én felfogásom "extrém"nek számít.

2016. márc. 29. 14:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
nagyon erdekelne hog aki lepontozott az miben nem ert velem egyet ;) 9
2016. márc. 30. 06:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Nekem a párom 12 órát dolgozott naponta míg én otthon voltam gyed,alap volt,hogy nem várom el,ha hazaér,hogy mosogasson,meg porszívózzon.A kicsivel játszott persze,együtt fürdettük,de a sok munkájából kifolyólag ez napi 1 óra volt kb.Én úgy gondoltam,a mai napig úgy gondolom,hogy ilyenkor gyednél a nőé a háztartás,a család,és a férfi dolgozik.A gyerekkel foglalkozzon amennyit tud,de éjszaka is én keltem,tőle soha egyszer sem vártam el.
2016. márc. 30. 17:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Mikor visszamentem dolgozni w kicsi 2 éves volt a nagy 5. Apjuk 16ig dolgozott én 22ig, így ő ment ertük a bölcsibe,oviba, ő vacsoráztatta meg őket, ő fürdette meg és ő altatta el! Persze mikor otthon voltam en is akkor én csináltam. De ez egy marhaság hogy csak a nő dolga! Mindenki annyit vesz ki ebböl a dologból ami neki jól esik. Pl a férjem nem pelenkázott mert elhanyta volna magát, így is sokszor volt olyan hogy ha valamelyik kakilt és a fenekét meg kellett törölnie majdnem odahányt 😂 hát ő gyenge gyomru! De attól ,inden mást meg tud csinálni, etetés fürdetés stb.
2016. márc. 31. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!