Ti is úgy látjátok hogy Mo-on az általános közvélekedés szerint a gyerekek ellátása az anya dolga kizárólag?
Tehát anya dolga pl. pelusozni, fürdetni, altatni stb, bármi ami gyerekkel kapcsolatos, apa meg max annyit csinál hogy játszik velük?
Hétvégén voltunk családi ebéden a férjeméknél és valahogy szóba került hogy nálunk az esetek többségében a férjem szokott fürdetni (2 és 4 évesek a lányaink), persze a végén én is bemegyek törölgetni, öltöztetni őket stb., erre sógornőm kiröhögött hogy ez milyen már, hiszen az a nő dolga, és anyósom szerint is ezt általában a nők szokták csinálni, főleg ha lányok...
Én viszont úgy gondolom, hogy manapság már nincs olyan hogy ez vagy az kizárólag a nő dolga, szerintem a férfinek is van két keze, tehát ki tud cserélni egy pelenkát stb. Én azt hittem hogy manapság már nem a középkorban élünk, és tök alap az, ha a férfi segít, mégis azt látom hogy ha körbenézek az ismerősök között, hogy minden a háztartás és a gyerekek körül a nő dolga.
Nyilván vannak kivételek, meg itt gyakorin én is sok olyan választ olvastam már hogy ennyit meg annyit segítenek a férjek, mégis a közvélekedés másról árulkodik, de erre csak most jöttem rá, eddig nem gondoltam volna hogy az én felfogásom "extrém"nek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!