Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért dadog a kicsi?

Miért dadog a kicsi?

Figyelt kérdés
Tesómék kisfia aki a nyáron lesz 4 éves egyszer csak elkezdett dadogni. Az apja kint dolgozik külföldön, csak ritkán találkoznak. A védőnő azt mondta hogy ettől lehet. Létezik ilyen?? Valakinek dadogással tapasztalat? Elmúlik? Bocsánat a sok kérdésért, de én nagyon meg vagyok ijedve, mert kb. 3-4 héttel ezelőtt még szépen beszélt, nem okoztak problémát a szavak. Köszönöm a segítséget
2010. ápr. 4. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Nehéz meghatározni az okát, még úgy is ha az ember egész nap vele van, és tudja, hogy mi történik vele.

Az én családomban két gyerkőc is dadogni kezdett hirtelen. Az okok: Egyik kisfiú alatt a csatornafedlap megbillent és beleesett a résbe. A másik gyereket pedig játékból valaki váratlanul megijesztette. Onnantól kezdve kezdtek el dadogni. Tehát mind a két gyerek hirtelen ijedtségen esett át. Ezért is nem szabad a gyerekeket ijesztgetni, mert ez is kiválthatja belőlük. Az egyiket "kikezelték", a másik viszont felnőtt korában is dadogott, de csak akkor, ha izgult valami miatt.

2010. ápr. 6. 12:52
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Sajnos nem tudom, hogy történt e valamilyen ijesztő dolog vele...
2010. ápr. 6. 20:55
 3/3 anonim válasza:
Szia az én kisfiam is dadog 3 hete kezdte el most 3 éves és nemtudom miért azt mondták majd kinövi.Ö ne ilyedt meg semitöl a kötöszókat mondja dadogva amugy szépen folyamatosan beszél.A kötöszokkal van a probléma,vagy mikor tul gyorsan akar mondani valamit .
2010. aug. 23. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!