állóképesség növelése hogyan lehetne, hogy napi 6-7 órát intenzíven tudjak mozogni?
ovi-bölcsi nehéz babakocsit tolva, tempósan, hidegben, esőben, hóban, napi 2 óra
plussz séta, játszóterezés,hintába ki-be, guggolni, hajolni, hoyni-vinni lapátot, zsepit eyt azt napi két óra
otthoni munka intenyíven:bevásárlás, mosásba be, ki,teregtni, bevásárolni, szatyrot cipelni, súrolni, felmosni, seperni, porszívózni, hajtogatni stb. napi két óra
és akkor ha mindenki itthon van: átöltöytetni, kaát cisnálni, ötször asztaltól felállni, elpakolni, reggelre ruhát kikészíteni, fogat mosatni, fürdetni...
apa minimálisan segít, pl. felügyel a gyerekre míg pakolok reggelre stb.
szóval fiyikailag nem bíróm, mindennap iszok plussz tablettákat, de nem bírom. fenti tevékenységeket inkább úgy soroltam fel, mint vágyálom, hogy mindet megcsináljam, sok minden ki is marad, halmozódik, csak a főbbek rendszeresek, mert a reggeli egy órás séta után nagyon ki is döglök, kín szenvedés mindennap, komolyan..mindennap isyok plussz tablettát, de nem bírok ennyit moyogni. világ életemben otthonülő ember voltam, még kirándulni se jártam mert hamar elfáradtam és felkelni is alig bírok...mit tehetnék az állóképességemért? elvileg a sport segít, de akkor a napi 2 óra gyaloglás után miért nem érzem magam fittnek?
Mert a napi 2 óra gyaloglás az nem állóképesség fejlesztő. Magas pulzusszámon kellene hozzá dolgoznod, ezek pedig nem azok. A legjobb állóképesség fejlesztő egyébként a futás, vagy spinning. Utóbbi térdkímélőbb.
A plusztablettákat felejtsd el, mert szart sem érnek, inkább szedj rendes vitaminokat és legyen változatos, egészséges az étkezésed, igyál sok folyadékot.
Túlsúlyos is vagy?
Egy kis testmozgás nem árt, hogy legyen állóképességed - ez gyerekektől és házimunkától függetlenül is hasznos, ráadásul egészséges is.
Levertség és fáradság ellen egyébként nekem a D-vitamin és magnézium kombó vált be.
Szerintem is nézess egy vérképet, mert ezt azért bírni kéne. Főleg, ha csak pár kiló van rajtad.
Hasonlókat csinálok én is, csak nekünk közel van az ovi, nincs benne ennyi séta, viszont Bő 30 kiló súlyfelesleggel sem vagyok olyan fáradt, mint ahogy te leírod. Tény, hogy én alszom éjjal, nem kel egyik gyerek sem. Ha olyan messze van az ovi-bölcsi, nincs rá mód, hogy autóval, tömegközlekedéssel menjetek? Vásárolni hátizsákkal szatyor helyett. Én azt is a babakocsira akasztom.
A sport segít 2 hónapja diétázom, tornázom és kevésbé vagyok fáradt, mint előtte. Sokszor nem is fáradt vagyok/voltam, csak egyszerűen nincs kedvem dolgokhoz. Nálad nem erről van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!