Hogyan kezelitek, ha tűlpörög a gyerek?
Pl ma délutáni program után nagyon jól érezte magát. Hazaértünk és csak szaladgált, visítozott, énekelt ordibálva. Mint akit "le sem lehet lőni".
Én ilyenkor próbálom átbeszélni vele, mit csináltunk. Rávilágítok a részletekre. Nem szoktam vele ilyenkor kiabálni. Ha nagyon nem birok vele, akkor bekapcsolok egy mesét. Nem biztos, hogy ez jó.
Ti hogyan kezelitek az ilyen helyzeteket?
3 éves.
lehetőséget adok neki hogy kieressze a fáradt gőzt. pl
-csomagolópapírt terítek le és arra mázol nagy vonalakkal amit csak akar
- birkózunk egy jólesőt
- párnacsata
- ugróiskola vagy versenyfutás vagy bármi amivel kimozogja magát
ha kifullad akkor próbálom nyugisabb mederbe terelni a dolgokat: iszunk, aztán felkínálok valami ülős dolgot, esetleg ha vevő rá, akkor bevonom valami saját doglomba hogy segítsen nekem, és akkor átlendül.
de közvetlenül a felpörgött állapotban leültetni, ölembe vonni vagy megállni vele beszélgetni nem lehet, ki kell sülnie az energiának.
ez régebben is így volt és a mai napig is így van, pedig már 6 éves a kisebbik is .
szerintem nem jó ötlet tv elé ültetni ilyenkor, hiszen az idegrendszeri nyugtalanságot/túlfeszítettséget ez csak fokozza, inkább a nagymozgásos tevékenységek oldják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!