Nem leszek rossz anya ha visszamegyek dolgozni?
Szerintem vállalható.
Ha úgy érzed, kevés időt töltesz a gyerekkel, akkor azokon a napokon, amikor dolgozol, menjen csak 9-re oviba, vagy ebéd után hozd el (és amikor indulsz dolgozni, elviszed a mamához).
Így nem dolgoznék, még akkor sem, ha 4 nap munka, 3 szabad. Eddig 5 órában dolgoztam 8-13.30-ig kedtől szombatig. Van egy 5.5 évesem és egy egy évesem. A nagy iskolában van 9-15-ig, de 6-kor keltem, 7-kor jön értük a dadus és délután én mentem 3-kor érte, 2-kor a dadus-mire hazaértem- hozta a kicsit. De most vállaltam egy másik munkát-önkéntes (tapasztalat szerzés végett), és így hétfőn is jön értük. Hétfőtől péntekig 4-ig dolgozom, minimum 4.30-mire hazaérek. 2 hónapja csinálom így és baromira hiányoznak a kicsik. Lelkiismeret furdalásom is van, mert a nagyon észrevettem, hogy hiányzok neki. A minap rémálma is volt. Remélem nem kell hosszan csinálnom.
Első gyerekkel 2 éves korában mentem vissza dolgozni, de a másodikkal 11 hónaposan. Angliában élek.
Én baromira kilennék, ha 4 napig nem láthatnám őket. Így is rohadt nehéz, csak 5-7-ig látom legtöbbször őket, mert 7-kor le kell tennem őket, ha 6-kor azt akarom, hogy kipihenten ébredjenek. Max fél évet csinálok így. Munkát szeretnék váltani, ezért kell a tapasztalatszerzés miatt önkénteskednem. Remélem, hogy sikerül.
Szerintem, ha ennyire össze vagytok nőve, ilyen hirtelen elszakadást ne csinálj, ez baromira megterhelő lelkileg mind a kettőtöknek. Vállalj úgy munkát, hogy ő oviban van, te meg dolgozol. Ha csak ez a lehetőséged van, akkor ne csináld túl hosszan, amint lehet, válts normál munkaidőbe.
Remélem elvállaltad. Amíg nincs más, addig ez is jó. 5 év után nehéz visszaállni a munkába, és kell egy jó munkahely, hogy utána tovább tudj lépni. Nem a legjobb a beosztás, de egy ideig kibírható. Utána pedig tudsz váltani.
Nem lesz könnyű, de sajnos a munkák között nem lehet válogatni.
Hú de jó dolgod van. 5 éves a kisfiad és még nem dolgoztál. Az enyém 2 hetes volt, amikor vissza mentem dolgozni.
Kisfiad túl fogja élni, hogy a nagymama vigyáz rá kemény 3 órát.
Amúgy a tényleges véleményem, hogy az esték a legfontosabbak. Vacsora, fürdés, mese olvasás, beszélgetés, altatás.... De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!