14 hónapos kisfiam még semmit nem akar mondani, csak mutogat. Ez baj?
Nem.
Néha elgondolkozom, hogy mit vártok? :) Jó, hogy nem estek kétségbe, amiért nem köszönt benneteket a gyermeketek "Jó napot, édesanyám!" felkiáltással, mikor kibújik. :)
14 hónaposan teljesen normális, ha nem beszél még.
Hát a hangutánzás az lassan elkezdődhet majd nála valóban, de beszélnie nem kell még.
Nekem a nagyobb 2 éves, nem beszél még, szavakat már mond, mutogat, kérdez, elmagyaráz, ha kérek tőle valamit, azt megcsinálja szinte azonnal és szivesen.
Hogy a kutyus, cica, varjú, bagoly hogy csinál, azt kb. így, 1 év után kezdte el nekem mondani, ha kérdeztem.
Gyakoroljatok :)
A mutogatás, és hogy ha valamit mondasz neki, arr afigyel, esetleg már meg is csinálja - az teljesen elég.
Amúgy nekem unokahugom szintén 2 éves, 1 éves kora óta beszél, mostanra több értelmes helyzetbe kapcsolódott mondatokkal "mesél". Teljesen más, mint a fiunk és ez is normális
Nem,egyáltalán nem baj.Itt is írták,és én is tapasztalom,hogy főleg a kisfiúk csak 2 éves kor körül kezdenek beszélni..nemritkán akkor indul be a beszédük,amikor közösségbe kerülnek.
Kérdés,hogy mennyire hiszel nekem(nekünk itt,mert irod,hogy ne mondjuk,hogy a védőnő nem jól tudja,pedig szerintem de,kicsit túloz:)
Ezt nálunk is eljátszotta a védőnő.
2 éves státuszon 6 db szót tudott a fiam. Ezt el is mondtam. Majd megkérdezte, hogy E/1 vagy E/3-ban beszél-e? Erre a képébe röhögtem: " Mondom, 6 db szó..."
Most áprilisban lesz 3 éves, szeptembertől bölcsis, és kb karácsony környékén indult meg rohamosan a fejlődés, most már tök jól beszél.
Nyugi, nem kell komolyan venni a védőnőket sem mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!