Hogyan lúgosítsam egy kisgyerek szervezetét, tekintve hogy az ételek java része savas kémhatást okoz?
Rengeteg étel pl paradicsomos alapú, és naponta kell enniük húst is, de ott vannak a gyümölcsök, teàk is...
Gyermekemnek valószínű a gyorsavàt is felnyomhatta, van olyan, mintha feljönne és lenyeli, ill sokszor làtszólagos ok nélkül nyeldes újabban, de még panaszok nélkül se ártana néha lúgosítani, úgy tudom. Egyedül a citromot ismerem, de azt teàba se tudom neki csempészni, elutasìtja
Sehogy, mert ilyet nem lehet.
Az étel a gyomorba kerül, ott a gyomorsav teszi a dolgát. A szervezet kémhatását a vese és a máj tartja karban. Ha ezek megfelelően működnek, akkor se lúgos, se savas kémhatás irányába nem tud eltolódni.
A gyomorsav termelését valóban megdobhatja a paradicsom és a tej is. Ilyen ételek mellé adj neki kenyeret, az segíti a gyomorban történő emésztést, mert elvonja a sav egy részét.
Az 1. válaszolóhoz csatlakozom.
A Ködpiszkáló blogról idézek:
"...bár a táplálkozással valóban lehet befolyásolni a kémhatást, de nem a vérét, esetleg a sejteken belüli vagy azok közötti folyadékét, hanem a vizeletét. Bizonyított tény, hogy bizonyos táplálékok (pl. hús) savanyítják, mások (pl. zöldségek) lúgosítják a vizeletet, azonban a szervezet folyadéktereinek kémhatása ezek nagy mértékű fogyasztása esetén is állandó marad. A vizelet kémhatása (amely általában savas) semmilyen összefüggésben nincs a vér pH-jával.
A szervezet pH-ja ugyanis csak kis mértékben térhet el a normálértéktől mivel a jelentősebb eltérés súlyos állapothoz, akár halálhoz is vezethet. A vér kémhatása (pH-ja) normál körülmények között 7,37-7,43 között mozog. (...) Nem igaz, hogy a modern életmód, táplálkozás hatására a szervezet pH-ja savasabbá vált volna, ugyanis ezt a pH-t több százmillió éve tartjuk fenn, amióta őseink elhagyták az ősóceánt."
A bejegyzés címe: El vagyunk-e savasodva?, nem linkelem be, mert tuti kimoderálnák.
Pont a múltkor magyarázta el a párom, aki tanult erről, hogy ez miért hülyeség. Sajnos, én nem tudom neked ide leírni, mert ahhoz túl bonyolult volt (én humános vagyok inkább), de logikus volt, ahogy elmondta.
Az a lényeg, hogy lúgosítani nem tudsz!! Lehetetlen.
Ez pont olyan mintha kemény diétára akarnád fogni a teljesen egészséges gyereket...
Ha úgy látod probléma van az emésztésével akkor ne házi patikázz, hanem vidd el orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!