Hogyan magyarázzam el a gyerekemnek, hogy spórolni kell és ne égesse feleslegesen a villanyt?
Figyelt kérdés
Hiába mondom neki, hogy ne kapcsoljon fel minden villanyt, direkt az én idegesítésemre az összeset felkapcsolja. 11 éves lány, elmondtam neki hogy ezért a pénzért én megdolgozom de csak csinálja tovább.2016. febr. 13. 14:12
11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többieknek is!
2016. febr. 13. 15:12
12/19 anonim válasza:
van zsebpénze ?
ha van akkor minden héten kérj tőle egy összeget a villanyszámlájának fedezésére
ált ez beválik
ha nem válik be akkor cseréld le az izzókat ledre
és szüntesd meg a izzok felét
13/19 anonim válasza:
Ezt írtad: "mondván, hogy ő nem lát semmit."
Szemészeten voltatok? Én enyhén rosszabbul látok távolra. Nekem is fontos a jó világítás. Mondjuk mi mindenhol energiatakarékosat használunk.
14/19 anonim válasza:
Valaki ilyen fajta. Még felnőttként is. Lakótárs párocska volt ilyen, amerre mentek, díszkivilágítás volt. A szobájukban volt 12 nm-en vagy 5 kislámpa, plusz a mennyezeti. Konyhába kimentek enni egy joghurtot, felkapcsoltak mindent.
Tévézéshez is kellett a nagy villany plusz az állólámpa.
Én meg elvagyok ha az egész házban csak az egy állólámpa ég.
15/19 anonim válasza:
Nekem is sok fényre van szükségem, így bizony én is fel kapcsolom a helység összes lampajat, ahol vagyok. Nem vakond vagyok, hogy félhomályban legyek
16/19 anonim válasza:
Ha nem lát rendesen akkor ha kimegy a helységből kapcsolja le a villanyt .én is utálom ha ez megy férjem csinálja ezt én meg ha meglátom hogy feleslegesen ég villany akkor lekapcsolom mert engem meg zavar a diszkivilágitás .
17/19 anonim válasza:
A villany áramot fogyaszt, amit a hőerőművekben állítanak elő. Azok meg szennyezik a levegőt, a környezetet. Mire ő középkorú lesz, már csak maszkban mehet ki, meg háborúzhat a tiszta ivóvízért. Minden egyes felesleges villanykapcsolással egyre közelebb hozza ezt a jövőt. Neked mindegy, lehet, hogy te már ezt nem éred meg, de ő még jó eséllyel élni fog addig. Gondolkozzon el ezen, hogy neked árt-e vagy magának.
18/19 anonim válasza:
33 éves vagyok, nekem is az összes lámpa kell, hogy lássak. De úgy lettem nevelve, hogy ha kimegyek valahonnan, akkor villany le.
19/19 anonim válasza:
11 évesen mát nem éppen "Kisgyerek" kategória..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!