Más is jár hasonló cipőben? Kisfiam 27 hónapos és alig
beszél, főleg babanyelven társalog (de azt nagyon) és
mutogat.
Figyelt kérdés
Szókincse kb.20-25 szó. Rengeteget énekelünk, mondókázunk, zenebölcsibe járunk. Imádja a mesekönyveket, mindig nagy figyelemmel hallgatja. Már nem tudom, hogy mit csináljak, hogy beszéljen.Van valakinek ötlete, javaslata?
2010. márc. 30. 14:15
1/7 anonim válasza:
Ne aggódj! majd megered a nyelve. Egyébként én is aggódtam, hogy még nem beszélt néhány hónapja, csak úgy mint a tiéd. Babanyelven be nem állt a szája és mutogatással mindig megértette magát. Most 31 hónapos és pár hónap alatt nagyon nagy fejlődést mutatott beszéd téren. Már mindent mond, igaz van amit csak én és a féjem értünk, de 3 éves korára biztos jól érthetően fog már beszélni.
2010. márc. 30. 14:23
2/7 anonim válasza:
Szia. Okosat nem tudok mondani, csak hátha egy kicsit megnyugtatlak a többiekkel együtt, akik majd még válaszolnak. Semmiről nincs még lemaradva a kisfiad!! Az enyém is 27 hós és most, hogy mondod, nekünk sem sokkal több a szókincsünk, és ráadásul még rettentő pösze is, így ezt a keveset is szinte csak mi értjük az apjával :-) Én nem aggódom rajta, bölcsibe jár, ott is beszéltünk erről a gondozónővel, akiben megbízom, ráérnek még, hidd el. Én hiszem, hogy úgy lesz, ahogy mondják, hogy egyik napról a másikra elkezdenek majd csacsogni! :-)
2010. márc. 30. 14:24
3/7 anonim válasza:
14,24 vagyok, közben megjelent az első hozzászóló írása is :-)
2010. márc. 30. 14:25
4/7 anonim válasza:
Az mi fiúnk is nehezen kezdett el beszélni. Sokat halandzsázott, amit sokan babanyelven tartanak számon. :)
Aztán hirtelen elkezdett beszélni, most meg már annyit beszél, hogy sokszor azt veszem észre, hogy estére lezsibbadok agyilag. :D De nem baj. Bepótolta a kihagyott időt rendesen.
2010. márc. 30. 14:32
5/7 anonim válasza:
Az én fiam 28 hónapos. 20 szava van egész pontosan ezek egy része hangutánzó ráadásul, a többit meg csak én értem :)
Ezt a 20 szót is az elmúlt hónapban szedte magára.Addig egyetlen érthető szót se sikerült kihámozni a halandzsából. De semmi baja, majd beindul még jobban, nekem is ezt mondta, gyerekorvos, védőnő és logopédus is.
2010. márc. 30. 15:27
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!!!Megpróbálok nem aggódni.
2010. márc. 30. 20:45
7/7 anonim válasza:
Szia!
Feljebb írtam. Az én fiam az, aki pótolta rendesen a kihagyott időt.
Nyugi, mi is pánikoltunk, 2 évesen logopédushoz vittem, aki nem tudott mit kezdeni vele. igaz, ajánlott egy nagyon jó könyvet, amit később az ovis logopédus is használt vele. A címe: Én is tudok beszélni. Az első részt már most is nyugodtan meg lehet venni, mert elkezdheted nézegetni vele együtt és mondogatni, mi van a képen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!