Másfél éves kisgyerek lekötése egy kb.7-8 órás autózás során?
1.-nek.
Abból kijön!!! Gyorskötöző vagy szigetelő szalag a tuti!
Több dologgal kell készülni, ez egy hosszú út, mindent meg lehet unni egy idő után.
Nálunk a következők váltak be:
Sok-sok könyv, közte olyanok, amik interaktívak, közös mondókázás, éneklés.
Hordozható DVD-lejátszó (most már tablet), sok mesével ill. zenével is.
Olyan játékok, amiket útközben is lehet játszani (pl. bábok, egy-két plüssállat).
Ezeket felváltva vetettük be az úton, ha valami ráunt, azonnal húztam elő a következőt. És persze sokszor kell megállni, hogy tudjon egy kicsit mozogni. Gondolom, külföldre mentek, ott sok benzinkútnak van kis játszótere, ezeknél érdemes megállni, elidőzni kicsit, ezt bele kell kalkulálni az utazásba.
# 8: Az. És akkor mi van? Rengetegen élnek külföldön, és jönnek haza babával a családhoz. Mi fél éves kortól utaztunk évente egyszer hosszú útra, a lányom megszokta simán. Könnyebben viselte az utat, mint sok felnőtt. :)
Az, hogy valami nehéz, nem jelenti azt, hogy kibírhatatlan (akár gyerekről, akár felnőttről van szó). És ha valakinek 16 órás repülőútra kell mennie? El se induljon, mert nehéz lesz?
A kérdező szerintem tisztában van vele, hogy nehéz lesz, ezért szeretne rá felkészülni. Én meg tapasztalatból írom, hogy fel lehet. Gyermekem 3 éves korára már számtalanszor tett meg 7-8 órás autóutakat, és köszöni, jól van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!