Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egészségtudatos anyukák! Ha...

Egészségtudatos anyukák! Ha szeretném betartani, h füstölt húst nem ehet, azt is értsem alatta, h olyat se, amibe az belefőtt?

Figyelt kérdés
Bableves és pont füstölt porcot vettem
2016. febr. 1. 16:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
80%
Úgy tudom, füstöltet azért nem ehet, mert az nem igazán hőkezelt. Ha a füstölt húst belefőzöd a levesbe, akkor az már füstölt-főtt lesz, és kaphat. Nekem legalábbis így a logikus.
2016. febr. 1. 18:02
 12/17 anonim ***** válasza:
38%

1. Bablevest vacsorára egyébként is elég nagy badarság kisgyereknek, ha nem akarod hogy utána hasfájástól küzdve ne tudjon aludni.

2. A füstölt húst többek között a füstölés rákkeltő hatásai miatt nem ajánlják (felnőtteknek sem...), ha belefőzöd és megeszi a levét, ugyanúgy megeszi vele a káros összetevőket is.

3. "Egy felsorolàsban olvastam ahogy pl szalonnàt zsirt,huskészitményeket ropi chips margarin eros fuszerek stb sem lenne szabad 2 éves korig "

Hidrogénezett vagy transzzsírokkal teli növényi készítményeket, mint margarin, kókuszvaj nem csak 2 éves korig, hanem utána sem ajánlott. A chips, nassolnivalók ugyanúgy...

A fűszereket 2 éves kor előtt is alkalmazhatod már enyhe mértékben.

Amitől még érdemes ódzkodni azok a vörös húsok (szintén a rákkeltő hatásuk miatt), helyette inkább fehér húsokat és halat használj (ha lehet, tengerit); illetve azokat az állati zsírokat, mik elsősorban telített zsírsavakat tartalmaznak (disznózsír pl.). Emellett a szokásos, pl. cukor, fehér liszt, stb. elkerülése is érdemes.

2016. febr. 1. 18:16
 13/17 anonim ***** válasza:
30%

Ha a füstölés károsságáról szeretnél tájékozódni ezt olvasd el figyelmesen, bár gondolom meghaladja az agykapacitásodat:

[link]

De te biztos okosabb vagy, mint pl. a rák egyesületek/szövetségek orvosai -akik a kutatási eredmények alapján egyértelműen azon a véleményen vannak, hogy a füstölés rákkeltő - , és jobban értesz ahhoz, mi okoz ilyen betegségeket és mi nem.

2016. febr. 1. 20:55
 14/17 A kérdező kommentje:

köszi utolsó, meg aki hasonlókat írt, annak is, meg minden kedves válaszolónak

(amúgy én sok zöldséget is teszek bele, szóval nem olyan bableves a bablevesem mint általában. mindenesetre már szedtem ki korábban(hús előtt) is a gyereknek belőle. és igen, én is olvastam h a vörös hús nemigen egészséges, viszont a babaszakácskönyvem(tanácsadó könyv) meg azt írja, hogy de mivel olyanokat tartalmaz, amiket más hús nem(elfelejtettem ,hogy mit), a fejlődő szervezetüknek attól függetlenül vörös húsra is szüksége van)

2016. febr. 1. 20:58
 15/17 anonim ***** válasza:
63%

Ne higyj el mindent, amit a könyvekben olvasol, ezeknek jórésze elavult sajnos.

A vörös húsban (sőt a húsban önmgában sem!) semmi olyan tápanyag nincs, ami más élelmiszerekben ne lenne megtalálható.

A pozitív oldala tehát elég ingatag, ezzel szemben 30-40%-al emeli a gyomor-és emésztőrendszeri, végbélrendszeri rák esélyét, a magas koleszterinszintét és az érelmeszesedését, valamint a 2-es típusú cukorbetegségét (az L-carnitin tartalma miatt, ha részletesebben is érdekel) tehát rengeteg negatív tulajdonsága van. Különösen a rákban játszott szerepe elrettentő.

A pozitív tulajdonsága, amire gyakran hivatkoznak az az, hogy vasban, B12-ben, D vitaminban és cinkben gazdag - mind olyan nyomelemek, amik könnyedén bevihetőek más, kevésbé rizikós forrásból is.

Pl. manapság az összes tej és növényi tej D vitaminnal gazdagított

Vasból nagyon jó a csicseriborsó és más babfélék, a szárnyasok, bármilyen tengeri herkentyű, a sötétzöld levelű zöldségek (spenót pl.) a mazsola, és nem utolsósorban: minden műzlit és a legtöbb kenyere, tésztát vassal erősítenek. A tojás vastartalma viszont ezzel ellentétben egy mítosz, az RDA töredékét tartalmazza csak.

B12-ből bármilyen tejtermék pl. sajt, tej, tejszín kielégítő forrás, emellett kagyló ill. szárnyasok, valamint a növényi tejek legtöbbje (rizs-és szójatej pl. ) B12-vel erősített.

Cinkben nagyon gazdag a sütőtök, kagyló, spenót, magvak (kesu főleg), a kakaó, gomba és a babfélék.

Remélem tudtam ezzel segíteni. Ha kétségeid vannak olvass utána magad, meleg szívvel ajánlom a World Health Organisation (WHO) holnapját, ahol elég jó tanulmányokat lehet olvasni a témáról ill. bármilyen egészségügyi, táplálkozással foglalkozó szaklapot (bár ilyenekből magyarul nemigen van...).

A népszerű babás, gyerekes könyveket meg inkább hanyagold, mert a szakszerűség távolról sem jellemzi őket.

2016. febr. 1. 21:13
 16/17 A kérdező kommentje:

sajnálom, hogy ilyen lett a kérdésemből, valszeg ez van, amiért mindenhol annyi mindent írnak

ajánlást is köszönöm

2016. febr. 1. 22:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Ne sajnáld, hogy vita alakult ki, ettől színes a világ, hogy a különböző véleményeket is lehet észérvekkel támogatni.

Mondjuk a füstölt hús, és a bab (a szelessége miatt) nehéz ételnek minősül, és nem igazán vacsorára való.

A füstölt húsok közül én azokat nem adnám csak 2 éves kor alatt, amit pácoltak is. Szóval ha valami gyári készítmény és rá van írva, hogy nitrites pác-só is van benne. Ez a nitrit tartalma miatt valóban veszélyes lehet kisbabákra.

Ha házi, szinte fekete színű füstölt hús, akkor abból megfőve szerintem lehet adni a gyereknek, ha már amúgy is ehetné füstölés nélkül - ebben a házi fekete színűben ugyanis nincs nitrit.

2016. febr. 3. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!