Ti nem unjátok még hogy különféle fesztiválokon vagy
rendezvényeken semmi hasznos/fejlesztő dolog nincs a
gyerekeknek? Csak vattacukor ringispil, lufi.
Figyelt kérdés
Vagy esetleg találkoztatok már valami hasznos fejlesztő játékkal ilyen helyeken? Bármivel?
Fesztiválra nem azért megyek, hogy fejlesszem a gyereket, hanem azért hogy jól érezzük magunkat.
Fejlesztés van otthon, meg a foglalkozásokon, ahova elviszem.
2016. febr. 1. 13:06
2/11 anonim válasza:
Ha nem sérült a gyerek, akkor a legjobb fejlesztés a szabad játék.
Miért akarod ennyire görcsösen fejleszteni minden pillanatban?
2016. febr. 1. 13:11
3/11 anonim válasza:
eleve a ringlispíl(sergő) is hasznos, javítja az egyensúlyérzékelést
aztán ott van gyerekeknek a horgászás kis kádból(céllövölde mellett általában)az meg a koncentrációs készséget fejleszti
de pl ugráló vár, vagy vannak "varázskastélyok" ahol mozog a lépcső, minden mozgás hat az agyi idegpályák fejlődésére(6 éves kor körül is)
a lufi, vattacukor, mint pozitív élmény rögzülhet a legjobban és élményeken keresztül lehet fenntartani a kíváncsiságukat, nyitottságukat a világra(hogy ne egy gép előtt kockulók legyenek később)
most hirtelen ennyi jutott eszembe, de szerintem kilóméteres listát lehetne írni
2016. febr. 1. 13:12
4/11 anonim válasza:
Gyermekkori kedvenceim : vattacukor, körhinta, lufi, főtt kukorica. Bár ezeket még ma is imádom. Nem lettem tőlük fejletlen, mérnök lettem. :-)
2016. febr. 1. 13:14
5/11 anonim válasza:
Te minden nap dolgozol? Szórakozni sosem szabad? Sosem ettél meg egy sütit és beszélgettél a családoddal? Miért kéne neki melózni egy rendezvényen? (Arról nem beszélve, miért kéne neki egyáltalán fejlesztés...)
2016. febr. 1. 13:18
6/11 anonim válasza:
Előttem már nagyon jól megfogalmazták, ezek a dolgok is fejlesztik a gyerekeket (persze, nem olvasni tanít, de istenem... :D egy fesztivál a szórakozásról szól nem a konkrét tanulásról), sokat tanulnak ilyen helyen is.
2016. febr. 1. 13:20
7/11 anonim válasza:
nekem is csak ez jutott eszembe, hogy tele a lakás fejlesztő játékokkal, és fesztiválra azért járunk hogy körhintázzon, meg kürtöskalácsot egyen, nem azért hogy "matekozzunk"
2016. febr. 1. 13:21
8/11 anonim válasza:
Nem, nem unjuk. Nem fejleszteni járunk oda. Felülünk a kis vonatra, rohangálunk, labdázunk, zenét hallgatunk, eszünk-iszunk. Emberek közt vagyunk, ismerkedünk, beszélgetünk. Sosem kérte még a gyerek, hogy inkább játszunk ott fejlesztő játékkal :-)
2016. febr. 1. 13:24
9/11 anonim válasza:
a szabad,kötetlen játéknak legtöbbször sokkal több a fejlesztő hatása,mint a konkrét foglakozásoknak.-lehalábbis amikor még picik a gyerekek
2016. febr. 1. 13:44
10/11 anonim válasza:
Nem értem, minek ez az állandó fejlesztés-mánia. De amúgy meg azt számonkérni, hogy tipikus búcsús játékok vannak ezeken a rendezvényeken, az kb. épp olyan hülyeség, mintha azon háborognál, hogy milyen gáz, hogy a cirkuszban bohócok vannak, meg légtornász, meg bűvész, milyen unalmas.
Aki szereti az ilyesmit, az elmegy oda és jól érzi magát, aki meg nem szereti, az keres magának más programot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!