Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vmi baja lehet a lábának vajon?

Vmi baja lehet a lábának vajon?

Figyelt kérdés

17 hónapos lányom 6 hónapja jár önállóan. A mostani cipője a 3., az első félcipője és a csizmája is Elefanten volt. Most kellett az új, de nem volt E. a méretében, így egy másik márkát vettünk - szintén Deichmannban -, vmi macis márka. Bokatartó, könnyű, jól hajlítható a talpa. Egy mérettel nagyobb, mint a csizmája volt, azt vastag zoknival már nem tudtam ráadni, vékonnyal még pont jó volt.

Szóval, a cipő kb 2 hete van meg, két napja azt vettük észre, hogy a jobb lábfeje járás közben (szerintünk) nagyon befelé áll, annyira, h rohanás közben néha megbotlik benne. Mezítláb ill. zokniban alig-alig, szinte észrevehetetlen a befelé fordulás. Orvoshoz menni fogunk oltásra egy hét múlva, ott mindenképpen rákérdezek, de addig is érdekelne a véleményetek, tapasztalatotok. Eddig nem volt semmi baja a lábának, egy roppant erős, mozgékony, sajtkukac lánykám van.

A cipő lehet az oka? Vagy ez életkori sajátosság, amit kinő, csak most a cipő felerősítette?

2010. márc. 28. 20:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a cipő az oka.A lányom is így volt, amikor más márkát vettünk, de elnövi.
2010. márc. 28. 21:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Én ugyanez miatt voltam múlthéten kétségbe esve!Cipő nélkül "normálisan" rakja a lábát!A Doktornőnk szerint semmi gond vele!
2010. márc. 29. 09:44
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, szívesen olvasok még tapasztalatokat!
2010. márc. 30. 11:53
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia!Pont ma délelőtt volt a TV-ben, hogy a cipő talpát meg kell nézni, mert nagyon soknak enyhén befelé megy a tengelye, és emiatt a babák befelé fordítják a lábukat járás közben. Ez nem lehet esetleg jellemzője a kiscipőnek?
2010. márc. 30. 13:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Gondolom a Bärenschuhe "márkára" gondoltál. Kizárt, hogy az okozná. Mi is szoktuk ezt a típust venni ovibajárósnak. Betétes, jól hajlik, könnyű, és a legtöbb tartja a bokát is. De amúgy Siesta, Dr. Batz amit még venni szoktam neki. Igaz már 6éves.
2010. márc. 30. 14:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is ugyan ez az észrevételem volt, miután lecseréltük a csizmát. A háziorvos szerint, semmi gond, kinövi a gyerek, de azért kaptunk beutalót az ortopédiára, egy hónap múlva mehetünk is. Úgyhogy jó lenne, ha valaki megírná a tényleges tapasztalatát is, engem is érdekelne.

2010. márc. 30. 14:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Érdekes, nálunk is a téli cipővel jelentkezett ugyanez. A gyerekorvos szinte kinevetett (sajnos mást sem nagyon lehet tőle kérdezni, de errefelé nincs nagy gyerekorvos-választék), és azt mondta, hogy cipőben mindig kifejezettebb, jobban befelé fordul, mint cipő nélkül, és majd kinövi.

Anno az ortopédia oktatónk erről úgy beszélt, hogy nem jó semmilyen tartást megkönnyítő cipő (így gondolom a téli magasszárú sem? De akkor mit vegyen fel télen?), mert nem készteti az izmokat, (boka)szalagokat a járás közben a megerősítésre, és a láb legjobb fejlődéséhez a legjobb egyenetlen talajon sokat járni.

13.29: OFF: Erről még nem hallottam. Honnan lehet észrevenni, hogy befelé forduló a cipő tengelye? Akárhogy nézem a talpát, nem más a téli cipőé, mint a mostani, amiben alig észrevehető a befelé fordulás.

2010. márc. 31. 10:49
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Remélem tényleg kinövi, akármi is ez. 8.-án megyünk az oltásra, rákérdezek dokinéninél. Majd megírom, hogy mi volt.
2010. márc. 31. 16:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Szia! Gyogytestnevelesen tanultam: Szembe fekteted magaddal a gyereket a talpat egyenesbe nyomod (a babaknak altalaban kicsit kifele billen es fityeg a laba, ha latod megerted) es ellenkezö iranyba tekered neki olyan hatarozott eröteljes(nem eröszakos ea tul erös, erezni fogod mit enged a kis lab)mozdulatokkal körbe-körbe. Ezt minden nap egyszer kb 15 percig csinalod valtva a labakkal, ha a masiknak nincs baja akkor azt valtott iranyba csavargatod neki. Fejlödesi sajatossag inkabb ez mint cipö, mert a cipök inkabb a ludtalpat a labizmok gyengüleset es a labelen jarast(vagy a külsö vagy a belsö elen jar a labanak attol függöen, hogy merre lejt a cipö. En nagyon odafigyelek a cipövasarlasra es mielött megvesszük jarunk benne 20szor ellenörzöm a meretet stb es megis hol kifele hol befele fordult a laba, tornaval mar egy het alatt helyrejön. Nyugi. Ja es erre az orvos is kb ugyanezt mondja, hacsak nem azt, hogy aaa majd elnövi. szoval ez nem gond.Ja es amikor lehet mezitlab vagy vekony zokniban jarkaljon, mert a labelfordulas gyenge labizomzatra is utal, edzeni kell, a kisfiam is akkor jött helyre teljesen amikor megtanult ugralni meg labujjhegyen jarni es megerösödtek az izmai.
2010. márc. 31. 21:59
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is kedves utolsó. A lakásban mindig zokniban van, mostanában tanulta meg, hogy lábujjhegyen is tud járni, azóta sokszor csinálja, élvezi a pipiskedést. Az első cipő előtt Liliputit vettünk neki - puhatalpút -, ekkor még csak minket vezetve járt. Nyáron a szüleimnél az udvarban is szinte végig mezítláb volt, ez most nyáron is így lesz, valamint megint kap puhatalpút. Kipróbálom a tornát is, köszi. :)
2010. márc. 31. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!