Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Idegbeteg a gyerekem?

Idegbeteg a gyerekem?

Figyelt kérdés
2,5 éves a fiam. Kb 4-5 hete meg van kergülve. Ütöget minket, ha nem tetszik neki valami, visít, csapkod, és mondja ránk, a szüleire, nagyszüleire, hogy csúnya.Már próbálkoztam minden módszerrel,ami eszembe jutott. Eljátszottam, hogy megharagszom, vagy szomorú vagyok. Volt, hogy úgy csinált,,mintha mi sem történt volna,néztem már levegőnek,szóltam neki szépen, hogy ilyet nem szabad csinálni és mondani, mondtam csúnyán,csaptam már a fenekére, és zártam már be a szobájába. Semmi nem működik. Olyankor pl kijön a szobájából és felém rúg, vagy kemény tárgyakkal dobálja az ajtót vagy rugdossa. Nem lett elkényeztetve, kezdetektől fogva rá lett szólva ha rossz volt,nagyszülei is rászólnak.Nagyon nehezen viselem idegileg, pláne hogy pár nappal szülés előtt állok. Egyedül még a hideg vizet nem próbáltam. baja van a gyereknek, vagy mit csináljak?

2016. jan. 29. 12:44
 1/9 anonim válasza:
26%
Adj neki 2,büdös nagy pofont! Ha nem segít,akkor vidd dokihoz és: [link]
2016. jan. 29. 12:46
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
A történeted végén van a kulcs. Pár nappal szülés előtt állok=testvérféltékenység. Igen, lehet már most, és a szülés után csak rosszabb lesz, ha most nem figyeltek rá.
2016. jan. 29. 12:53
 3/9 TR75 ***** válasza:
85%

"pár nappal szülés előtt állok"

Bár én nem értek ehhez, de nem ez lehet az ok? Nyilván sejti, hogy elmész otthonról egy időre, látja, hogy most mással is intenzíven foglalkoztok, úgy érezheti, hogy már kevésbé fontos, kikerült a középpontból.

Nem tudom, ez tényleg csak tipp.

2016. jan. 29. 12:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Nekem is ez fordult meg a fejemben, hogy érzi a nagy változást. De érdekes, hogy simogatja a hasam,megpuszilja stb.De már nem merem gyerekek közé vinni,nehogy odacsapjon nekik.Már a sírás kerülget, egyszerűen nem tudom mi lett vele, olyan jó gyerek volt. Sose emelt senkire kezet, pláne nem rugdosott, kiabált. :(
2016. jan. 29. 13:06
 5/9 TR75 ***** válasza:
Nyilván, amikor minden rendben, akkor vele sincs gond, csak akkor, ha úgy érzi, valami az ő akarata ellen irányul (kikerül a középpontból). Azt sajnos nem tudom, mit lehet csinálni, csak a nagyokos dolgokat tudom mondani (kérdezz meg szakembert és hasonlók). Ami eszembe jutott, az a Vendég a háznál a Kossuth Rádión, nekik is lehet telefonálni, és szoktak a megoldásban segíteni.
2016. jan. 29. 14:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tettél még meg mindent. Írod, hogy a fegyelmezés egy egész arzenáljàt felvonultattad már. Sikertelenül. Persze...hisz a gyerkőcöd nem rossz, hanem nagyon vágyik a figyelmedre. Érzi ő, hogy már nem körülötte forog minden. Ha nem változtatsz a hozzáállásodon, ez a baba születése után durvulni fog. Sőt, a nem megfelelő szülői reakció súlyos tesóféltdkenységhez vezethet. Szval a tippem: ha közeledik a dühroham, a kitörés, guggolj le mellé (igen, óriási pocakkal is meg kell próbálni), öleld magadhoz, és suttogd a fülébe, hogy tomboljon nyugodtan, te mellette vagy, figyelsz rá. Elsőre biztosan furcsálni fogja, menekülni akar majd, de ha kitartó vagy, ez a módszer csodákra képes. Az én örökmozgó fiam 22 hónapos volt, amikor a húga született, tombolt a dackorszak, féltékeny volt, de birkatürelemmel néhány hét alatt átlendültünk rajta. Próbáld ki! Gondolj arra, hogy a kisgyermek sokkal jobban szenved, össze van zavarodva, nem érti, mi történik körülötte, csak azt látja, hogy valami óriási változás történik. Te vagy a felnőtt. Ne fegyelmezd, hanem fordulj felé kifogyhatatlan szeretettel.
2016. jan. 29. 16:03
 7/9 anonim ***** válasza:
Megértésre, együttérzésre van leginkább szüksége. Lehet, hogy várja a kistesót, de közben fél is, és még felnőtteknek is nehéz kezelni az ellentmondásos érzéseket.
2016. jan. 29. 16:52
 8/9 anonim ***** válasza:
ez csak a dackorszak a baj hogy ilyen negativan állsz hozzá ehhez az időszakhoz türelem kell
2016. jan. 29. 22:36
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
2016. jan. 30. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!