Kinél hogy zajlott le a bárányhimlő?
Első válaszoló vagyok.
A gyerekek 13, 10 es 4 évesek voltak ekkor.
kb. 8 hónapos volt. Télen mentünk a nagyszülőkhöz, 2 óra kocsiút és náluk láttam meg, hogy a lábfeje pöttyös. Azt hittem a harisnyától bepállott a bőre az út alatt. Estére lett a csuklóján és a hasán is pár piros pötty, 1-2 nek volt csak teteje, a többi nem gyűlt be neki. Akkor jöttem rá, hogy bárányhimlő lehet és másnapra elkezdett beszáradni a teteje már. Hétfőre, mire orvoshoz mentünk, addigra már nem voltak igazán ezek pöttyök, csak picit száraz dudorok. Pirosak sem voltak. Előtte napokkal volt neki takonykór és pici láz is utólag belegondolva, de nme tartott sokáig, nem foglalkoztam vele.
Az orvosunk mondta, hogy ez bárányhimlő (volt), teendő nincs. Egy hétvégéig tartott, nem csináltunk vele semmit.
4 évesen az oviban kapta el a fiam, az első bárányhimlős gyerek lebetegedésétől számított 10-12. napon jelentek meg rajta a pöttyök. Lázas is lett. Másnap még több pötty lett, aztán még több A lázát is csillapítani kellett mert 38-39 fokos volt. Levert is lett. Viszketett is. Bár az én anyám még rázókeverékkel kenegetett, állítólag a legújabb eredmények alapján már nem szabad. Gyerekorvos írt fel mentolos hűsítő hintőport, azzal hűsítettük. Mikor 2 nap után már jobban lett és csak hőemelkedése volt, ha valahol elkezdett viszketni, a gyerek maga szaladt a fürdőszobába, ahol elő volt készítve egy nagy öblös pohár alján a púder egy nagy széles borotvahab-ecsettel, és azzal vitte fel a viszkető pöttyökre a púdert, mert addigra már vagy százszor elmondtuk, hogy viszket bár, de vakarni nem szabad, csak ecsetelni a púderrel :-)
Egyetlen pötty nyoma maradt meg heg formájában a derekán hátul, amit a nadrág korca kidörzsölt.
Most 6 éves, éppen néhány napja néztük át a képeket, amik ekkor készültek - nagyokat kacagott saját magán, olyan rettentően pöttyös volt. Még az orra hegyén is volt pötty...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!