Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves, sose volt még...

2,5 éves, sose volt még beteg, menne bölcsibe, ott el fog kapni 2 hetente mindent? Más akinek ilyen a gyermeke, tapasztalat?

Figyelt kérdés
Tehát az h eddig nem volt beteg enged következtetni arra h jó az immunrendszere és talán nem lesz annyit beteg? Vagy törvényszerü h 2 hetente megbetegszenek a bölcsisek? Ja és kis fős tehát rajta kivül 6an vannak a csoportban.
2010. márc. 28. 16:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Elfog kapni ezt-azt!A lányom sem volt beteg az oviig egyáltalán!A 2 évig tartó cicizésnek tudtam be, aztán mikor ovis lett 1 hónap után jött a nátha, amiből nem tudtunk kimászni!Aztán bármi felütötte a fejét, elkapta.Persze nem sűrűn!Néhány havonta volt nátha, néha hányás-hasmenés!Ilyenek!De ez szerintem normális!
2010. márc. 28. 17:16
 2/11 A kérdező kommentje:

de úgy mégis kb. évente mondjuk 4szer volt beteg?

az a baj h semmi segítségem nincsen (se nagyszülő ) férjemet tuti nem engedik el a munkájából, és fogalmam sincs hogy oldanám meg ha havonta lebetegedne a gyerek...

2010. márc. 28. 17:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam se volt sose beteg, míg oviba nem került. Azóta sajnos nem volt még olyan hónap, amit végig tudtam volna dolgozni. Átlag kb. háromhetente elkap valamit, jellemzően felső légúti dolgokat... :(

Nekem sincs segítségem, nagyszülők nem élnek, csak én tudok eljönni velem táppénzre. Szerencsére a munkahelyemen megértők, belátják, hogy nem szórakozásból nem megyek, hanem az első év általában ilyen. Remélem a következő ovis év már "normális" lesz, kevés betegséggel!

2010. márc. 28. 18:17
 4/11 A kérdező kommentje:
jajistenem szegény. Na hát akkor nem tudom mi lesz. Mert ennél a munkahelynél amit most kináltak, na itt tuti nem nézik el ha havonta kiveszek egy hetet..:(
2010. márc. 28. 18:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy kérdezek, de szerintetek mi lehet ennek az oka, hogy addig nem volt beteg, pedig gondolom jártatok társaságba a babátokkal, és az oviban, bölcsiben folyton elkap valamit? Az én fiam sem volt még beteg sosem, most 19 hónapos és már előre félek, mert mindenki ezt mondja, hogy majd az oviban az lesz! Járunk babaklubbokba, társaságba, de egészséges. Nem jól gondozzák őket, nem figyelnek úgy rájuk?
2010. márc. 28. 19:44
 6/11 A kérdező kommentje:

Hát szerintem igen, valószínűleg az lehet..mert amig a babaklubban meg ha jönnek hozzánk mások, odafigyelünk h azért ne vegyék a szájukba a másik játékait,meg megtöröljük az orrukat meg a szájukat mikor folyik a nyáluk pl. csecsemőkorban, addig az oviban biztos hogy a 15 gyerekre megoszlik a figyelem. Ha olyan durván beteg vkinek a gyereke akkor el se hozza babaklubba vagy látogatóba.

Az oviba meg legtöbbször egyszerre találkozik a gyerek kb. 15 féle ismeretlen vírussal-bacival plusz sok gyerek úgy megy oviba h nincs is egészen meggyógyulva (épp ezért mert annyi táppénz meg szabi a világon nincs h egy betegesebb gyerekkel folyton otthon üljön vmelyik szülő).

Szóval ezzel egy erősebb immunrendszer se biztos h fel tudja venni a harcot.:(

2010. márc. 28. 20:03
 7/11 anonim ***** válasza:
Értem. Ez szomorú :-(
2010. márc. 30. 09:29
 8/11 anonim ***** válasza:

Sajnos ha eddig óvtad a környezeti "ártalmaktól", a bölcsiben mindent be fog nyalni. És nem csak a többi gyerektől, hanem dadusnénitől, tárgyaktól, van ott kis WC is, stb... Ezt nem rosszindulatból írom, az én lányom is járt bölcsibe. Bölcsi előtt is volt egy párszor náthás, 2 év alatt kb 5-ször, meg volt bárányhimlős is. Így került bölcsibe. A legtöbb nap, amit összefüggően tudott járni, az 13 nap volt. Sajnos nagyon sokat betegek az első évben, és aki nem a bölcsiben, az az oviban. Átlagban így számolnak: 1 hetet jár, egy hetet beteg. Volt, hogy hétfőn bevittem, csütörtökön már nem tudtunk menni, és egész köv. héten sem. Így szenvedtünk egész télen. Tavasszal jobb lett. Most óvodát kezdett szeptembertől, SOKKAL JOBB a helyzet, összesen talán háromszor-négyszer volt 1-1 hetet beteg.

Szerintem ezen az első év közössége-bacin minden gyereknek túl kell esnie. Ritka, aki nagyon jól viseli, de olyan gyerekről még nem hallottam, aki elkezdte a bölcsit, és pl két hónapig nem volt beteg.

Üdv, és kitartást

2010. márc. 30. 14:39
 9/11 anonim ***** válasza:

az én fiam 13 hósan került bölcsibe, és egyetlen egyszer sem volt beteg az első fél évben. legalábbis nem a bölcsivel összefüggő betegsége volt. úgyhogy elmondhatom, hogy nem minden gyerekre igaz ez sem.

szerintem sokat számít, hogy előtte mennyit járt társaságban, mennyire volt óvva mindenfélétől a környezetében, mondjuk mennyit játszott szabadon, ahol hagytátok, hogy ez-az a kezébe, akár szájába landoljon véletlenül. mennyi gyümölcsöt zöldséget eszik, ilyesmik is sokat számítanak. egy erős, ellenálló szervezetű gyerek nem feltétlenül fog elkapni minden nyavalyát a bölcsiben. Ne ijedj meg,egyetek minél több gyümit, zöldséget, tuningold kicsit az immunrendszerét az elején, sokat fog jelenteni neki!

2010. márc. 30. 20:27
 10/11 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó válaszoló.

Nagyon örülök, hogy így megúsztátok a bölcsit. Én vagyok aki előtted válaszolt. Végre egy jó tapasztalat is van!:D

2010. márc. 31. 10:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!