Ti hány éves korától hagytátok egyedül otthon max fél órára a gyereketeket?
Pontosan egy ilyen szituban hagytam egyedül először a lányomat. Elsős volt. A vezetékes telefonon megtanítottam, hogy kell felhívni a mobilomat, mondtam, hogy ha megijed valamitől, akkor is hívhat.
A fiam nagycsoportos volt, 6 éves, amikor kb. 10 percre egyedül hagytam, szintén egy ilyen beteg gyerekes helyzetben.
Én amondó vagyok, hogy nem érdemes megvárni a kényszerhelyzetet, hanem amikor van egy alkalmas pillanat, akkor elkezdeni tanítgatni, felkészíteni a gyereket és fokozatosan egyre többször, egyre hosszabb időre hagyni egyedül.
Szerintem ezt 6-7 éves kortól lehet elkezdeni, max. fél órával. Fontos, hogy tudja kezelni a telefont. Ne csak engem tudjon felhívni, hanem más családtagot is (ha velem történik valami útközben és nem tud elérni).
Nem célszerű azzal indítani, hogy mennyi veszély leselkedik rá, mert akkor csak szorongani fog. Inkább arra érdemes felkészíteni, hogy váratlan helyzetben mit tegyen (telefon, vagy kérjen segítséget a szomszédoktól).
A szoktatásnak más haszna is van!!! Otthon is bármikor bármi történhet az anyukával, amikor együtt vagyunk otthon! Erre is érdemes felkészülni! Mert mi van, ha jön egy hirtelen rosszullét, amikor anyuka tehetetlen... ezért is jó, ha a gyerek fel tudja találni magát, tudja kezelni a telefont, stb. Minél előbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!