Ti elengednétek így a gyereket?
Szóval a apai nagyszülők kitalálták h nyáron vigyük le az unokát hozzájuk és hagyjuk ott 1-2 hétre h az milyen jó dolog lesz...
amit tudni kell :
a gyerek 5 éves
összesen az 5 év alatt 10-12x találkoztak talán, mindig szülői felügyelet mellet
270km laknak ... egy kis faluban
vonattal levinni-hazajönni majd lemenni-hazahozni
csak az odaút fél nap és kb35e lenne csak a utazás eben az esetben
alapban normálisak a nagyszülők de 60 felett vannak jócskán
a gyerek nyitott barátságos személyiség de 1 napnál több időd még nem töltött el szülők nélkül
eddig nyaranta max 5 napot volt ott az apjával együtt és még 1x 2 napot januárban - mindig az apa vitte le a gyereket hozzájuk...
Elengedném.
Megértem, hogy félted, de:
1.- a 60 feletti még azért nem olyan nagyon idős
2.- megkéred őket, hogy úgy vigyázzanak a, a gyerekre, mint a szemük fényére :-)
3.- a gyereknek elmondanám, hogy szót kell fogadni a nagyszülőknek
A vonatút abszolút nem probléma, ideális esetben a gyerek még élvezi is - az enyém legalábbis mindig élvezte. Azt mondjuk nem tudom, mitől kerül 35 ezer ft-ba, mert 33 %-os családi kedvezménnyel egy 250 km-es út is "csak" 10 ezer ft kettőnknek oda-vissza (egy felnőtt egy gyerek)
Egy gyereknek nagy élmény egy vidéki kis falu - ha mégsem, érzi jól magát vagy a nagyszülők nem bírnak vele :-), akkor meg van telefon, nem a világ végére viszed - lementek érte és kész.
Én is megkérdezném a gyereket, egy 5 éves már eltudja dönteni. Ha a nagyszülők kérték hogy vidd az azt jelenti hogy szívesen látják, szívesen foglalkoznak vele, szóval nem hinném hogy baj lenne. Nagymamám 65 éves, imádja a gyerekeimet, bármikor rábízhatom őket.
Szerintem maradjatok abban hogy 1 hét, ha annyira jól érezné magát akkor max marad még pár napot. Elhiszem hogy sok a 35e, nekünk is sok lenne, viszont egy 5 éves már igényel mást is, akár egy tábort a nyáron vagy bármit, és a nagyszülőknél szerintem nagyon jó helyen lenne.
gyerekkorunkban ez teljesen normális volt, mindenki ment 2 hétre az egyik, madj a másik nagyszülőjéhez. és persze nemet mondtunk, nagyon nem akartuk mert elfelejtettük már őket, aztán nem akartunk hazajönni!
én konkrétan ezeket a nyaralások szoktak mesélni a gyerekemnek ha nem estimesét kér, hanem megtörténtet :)
szóval én küldeném, sajnos mi mér nem tudjuk ezt megtenni :(
Apámék kb 100km-re laknak tőlünk, szintén faluban. Évente kb. 4x megyünk hozzájuk együtt, kocsival ugyan, nem vonattal. Ők hozzánk soha. Apám lassan 70 éves lesz, a felesége egy tízessel fiatalabb. Imádják egymást a kölykökkel. 3 éves koruk óta minden nyáron lent vannak nélkülünk egy hetet és a legnagyobb buli az egész szünetben.
Ami a ti esetetekben necces, hogy a gyerek máshol sem volt még soha egyedül. De kérdezd meg őt is, elég nagy hozzá már.
hmm
5 évesen középősös a gyerek!
nem hiszem h nyáron táborba kellene vinnem - mivel van ovi egész nyáron :-)
és amit szerintem figyelmen kívül hagytatok h a gyerek túlkép nem ismeri őket évi 2x találkozik velük átlagban - mivel nekünk anyagi korlátai vannak annak h havonta 20-30e erre szánjunk
ők meg nem jönnek - mivel milyen már h nekik kellene utazni az unokához...(amúgy pénzük idejük lenne rá és tőlem jöhetnének, meg tudjuk oldani az elhelyezésüket)
amúgy nem keresik a gyereket se skype se telefon se más ..
a kb 35e úgy jön ki h lefele 33% kedvezmény de vissza már teljes árú a jegy - ezt számold duplán plusz a összesen 6db helyjegyet az IC-re - plusz a buszozás a faluba és vissza 4x - plusz a pályaudvartól hazáig a volán vagy hév mivel nem Pesten lakunk, na jó ez már majdnem 40e így ...
és ha reggel 6 kor kelnek indulnak akkor a párom olyan este 10-11 fele érne haza
nem a féltéssel van a bajom, ha teszem azt 1/2-1 órára laknának akkor simán elengedném a gyerekek mert akkor valszeg többet találkoznának egymással éves szinten - ismernék egymást rendesen! hanem h miért nem értik meg h nekünk ez marha sok pénz így - és miért ne maradhatna az apja is a gyereknek? elvégre a saját fiúk!?
én már le sem megyek mert egyszerűen az már nem fér bele a keretbe.
ha megkérdezem a gyereket akkor menne - de ha azt kérdezem tőle h a soha nem látott nagynénihez elmenne e akkor arra is igennel felel :-D vagy a holdra vagy a világ végére :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!