Csúnya beszéd kisgyerek előtt- ti mit gondoltok erről? Több lenn.
szerintem ne aggódj, hogy eltanulja. nálunk anya beszél csúnyán és nem tanultuk el tőle, sőt inkább figyelek arra, hogy ne használjam ezeket a kötőszavakat. volt időszak amikor csúnyán beszéltem, de hamar kinőttem magamtól.
23N
Hát, nálunk előfordul. Hirtelen ijedt helyzetben alap, hogy egy bmeg kiszalad (elesik a gyerek, vagy kiborít valamit).
Unokatesóm nagyon kreatívan és bőven káromkodik, tőle kérdeztem, hogy a gyerekekkel mi a helyzet (a miénk még nem beszél, ott pár évvel idősebbek a gyerekek) ilyen téren.
Röhögve mondta, hogy "meg lettek fenyegetve", hogy ha házon kívül ilyet mondanak, csúnya vége lesz. Otthon káromkodnak, máshol nem :)
Egy felnőtt embert, akinek alapból ilyen a szavajárása, hát nem szép, viszont nem változtatsz meg. Mert ők már úgy mondanak ilyen szavakat, hogy fel sem tűnik nekik.
Viszont egy 6 éves gyereknek el lehet magyarázni, hogy attól, mert xy csúnyán beszél, az rossz dolog és neki nem szabad vagy nem kell így beszélnie.
Amióta 2 gyerekünk van, nagyon közel egymáshoz ráadásul, elég sokat káromkodok és cifrázom is.
Ha nem tőlem, akkor majd az oviban, suliban megtanulják. Engem nem zavar, ha megtanulnak csúnyábban is beszélni, csak tanulják meg a helyén is használni.
én soha nem káromkodom :) gyerekekkel foglalkozom, majd jövök haza az enyémhez, szóval nem nehéz. férjem száján néha kicsúszik 1-1 nem túl cifra káromkodás.
apósom meg a sógorom sajnos vannak olyan bunkók, hogy gyerekek előtt is simán káromkodnak, megbeszéltük a gyerekkel, hogy felejtse el, szerinte is undorító az amiket mondanak, de nyilván mi vagyunk a minta, így ő sem káromkodik.
néha van olyan, hogy hall valamit és megkérdezi mit jelent, de azt is súgva teszi, szégyelli kimondani, olyan cuki :D
Néha nekünk azért kicsúszik egy-egy csúnya szó, de figyelünk, hogy ez ne nagyon történjen meg.
Viszont szerintem az nem teljesen normális, ha valaki gyerek mellett meg sem próbálja moderálni magát. Nekem mondjuk apósom, illetve a testvérem ilyen, ők még cifrázzák is, és hiába szólunk érte, a fülük botját sem mozgatják.
Engem nem az zavar, hogy ők alapvetően csúnyán beszélnek, de szerintem egy értelmes felnőtt ember megpróbálja visszafogni magát, ha gyerek van a környezetében, főleg, ha rokon gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!