Egyedül jár suliba a gyermeketek, vagy mentek vele, és elé?
Enyém 10 éves, csak nemrég kezdtem el egyedül járatni, és hazaengedni, de sokan támadnak érte:(
pedig már a tanárnéni is mondta,hogy elég nagy ha nincs dolgom arra akkor nem kell már a kicsivel kísérgetni, és elé menni.A suli kb.20perc gyalog.
Szerintetek?Ti hogy csináljátok?
Az enyém elsős,a suli 15 percre van,egy községben lakunk,nem nagy a forgalom.Kb 3 hónapja egyedül jár haza,és 1 hónapja egyedül is megy.Sztem egy 10 éveset már nyugodtan elengedhetsz egyedül,nálunk a másodikosak is már egyedül járnak.Persze te tudod,hogy mennyire megbízható a gyermeked.
Nálunk a 10 éves gyerek összeszedi a kisebb tesóját,meg annak a barátait,aztán 4-5-en mennek suliba,és ő figyel a kicsikre!!
Ki támad érte?Semmi köze hozzá!!
Azért szerintem nagyon nem mindegy, hogy mindez Budapest, vagy kisközsség, mellékutcákon kell hazagyalogolni, vagy buszozni, főútvonalon átkelni, stb.
Én Bp-en lakom, és azt mondom, hogy alsós korukban biztos hozni-vinni fogom a lányaimat.
Bár nekem még nincs gyerekem (20 éves vagyok) így a saját példámat tudom elmondani. Én Bp külső kerületében lakom, és 10-11 éves korom körül kezdtem el egyedül közlekedni. Bár az is igaz, hogy a suli 2-3 utcányira van és mindig volt olyan akivel reggel vagy délután együtt mentem.
Pont egyik nap láttam egy kisfiút aki kb 7-8 éves volt, és egyedül buszozott, metrózott. Ugyanúgy láttam már ilyen korú kislányt is. Na, szerintem ez nagyfokú felelőtlenség. Lehet akármilyen érett a korához képest, egy ekkora gyerekkel bármit meg lehet csinálni...
Szerintem (is) attól függ, hogy merre laktok, és van-e társasága akivel járkálhat.
Elsős korom óta egyedül járok iskolába,SZOLNOKON.
Szüleimet sokan támadták ez miatt..az elején anyu
is mindig leszidta apát,hogy lehet ilyen id_óta.
(haza anyu vitt mindig),de apu a zebráig elvitt átengedett éselinditott egyenesen.A zebrán rendőr állt
mindig segített (még csokikát is kaptam vagy nyalókát:)
Van olyan oszt.társam akit az anya még mindig viszi.
Én most vagyok 7.es,mindenhonnan hazatálok.
Ha külföldön vagyunk és valahol lemaradok vagy valami
valahogy mindig haza kerülük,bár nem tudom ennek van-e
valami köze ahoz,hogy mióta közlekedek egyedül..:)
10 évesen már ugy közlekedtem ,hogy az hihetetlen (:
Semmi nem lesz,ha megbízol benne,és tud magára vigyázni
és persze nem beszéjes az út.
Én 8 évesen már egyedül mentem suliba.
Egészséges séta emberek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!