Szülőként megtilthatom, hogy egy orvos megvizsgálja a gyerekemet? Többi lent.
Konkrétan: megtilthatom, hogy az óvodába kijáró fogorvos megvizsgálja őt?
Sajnos a nálunk dolgozó fogorvosok nincsenek a helyzet magaslatán. Szerencsére viszont találtunk a szomszéd városban egy doktornőt, aki mind emberileg, mind szakmailag tökéletes. Szerintetek elég, ha jelzem, hogy saját orvosunk van, esetleg kérjek tőle valamiféle igazolást? Ha kérdésetek lenne, szívesen válaszolok! Köszönöm a váladzokat!
Igen.
Abban az esetben nem él a szülőnek ez a joga, ha a gyerek vélhetően életveszélyes, vagy másokra veszélyes (erősen fertőző) állapotban van.
A lányom pár hónapja volt kórházban és unalmas éjjeli óráimban a kifüggesztett jogszabályt olvasgattam.
mennyi idős? én úgy tudom, hogy iskolában van 2 fogászati ellenőrzés ami kötelező. viszont csak az, hogy belenézzen a doktornő, és kitöltse a kezelési papírt. az, hogy kezelje is, ahhoz már kell az engedélyed amit ha nem adsz meg, akkor nem teheti.
de oviban biztos, hogy nem kötelező. mondjuk nálunk nem szólnak, csak utólag, de tényleg nem nyúlnak a gyerekhez, csak belenéznek a szájába
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!