Mennyi idős korától eszik egyedül a babád?
Figyelt kérdés
Mennyi ideig tanulta? Hogy ment az egyedül evés elsajátítása? Hogy kezdtétek?2010. márc. 25. 20:21
1/6 anonim válasza:
Szia!
Nálunk nagyon hamar kezdődött.Amikor már megtudott ülni,beültettem az etetős székbe.kb 8 hónapos volt.Kezébe adtam egy kanalat,és kétkanalas módszereztünk.Az első pár alkalommal csak csapkodta a főzeléket,később a fejére tette,az pofijára kente,szóval mindenhova rakosgatta az ételt,csak a szájába nem.Minden evés után szinte teljes ruhacsere,mosdás.Ez kb 2 hónapig így ment,én iszonyú türelemmel voltam.Később már megtalálta a száját is egyre többször.1 éves korára odáig jutottunk,hogy szépen tette a szájába az ételt,persze úgy,hogy 1 kanállal ő,eggyel én.Másfél évesen ment bölcsődébe,és az egyetlen gyerek volt,aki önállóan tudott enni,és még a ruháját sem ette le.
2/6 anonim válasza:
21 hós, nem ebédel egyedül,mert a fele mellé megy. majd a bölcsire megtanítom.
3/6 anonim válasza:
Kb 1 éves volt amikor kivette a kanalat a kezemből,és már többet nem tudtam én etetni.Az első pár evés maszatos volt de azóta nagyon szépen belejött, még a levest is ügyesen meg tudja egyedül enni a most 18 hónapos kislányom.
4/6 anonim válasza:
Mi is egy évese kora körül ettünk először kanálal. A kenyér, kifli amit meglehet fogni azt hamarabb.Nem értem a sok tisztaság mániás szülőt aki inkább a gyereke fejlődését hátráltatja csak azért, hogy ne legyen rendetlenég és ne maszatoljon vele. Az úgy se lehet elkerülni teljesen mindegy mikor kezdesz hozzá. Némelyik szülő tényleg jobban szereti a rendjét mint a gyerekét aki élvezettel eszegetne és fedezné fel a ennivalót.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2010. márc. 26. 20:45
6/6 anonim válasza:
Hello, én úgy kezdtem kb. 1 éves korában, hogy kezébe adtam egy baba kanalat, miközben egy másikkal etettem. Nem azonnal, de egy idő után elkezdte próbálni kanalazni az ételt. Nálunk is mellé ment sokszor, és most másfél évesen sem eszik még teljesen egyedül, mert elunja, és akkor a végén én etetem csak, de haladunk. Amit pedig kézzel lehet, azt most már van, hogy teljesen egyedül megeszi, általában a vacsorára adott vajas kenyeret (még fel kell kockázni neki, mert csak 5 foga van kint, és nehezen birkózik a harapással).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!