Valami jó kis kreatív fejlesztő vagy éppen csak mókás ötlet kéne?
Egy jó ötlet hogy a játékokat ne unja meg.
Biztos vannak nagyobb játékok, készletek. Pl fakocka, lego duplo, kisvonat stb... Ezeket mind a szekrény tetején tárold, ha lehet a gyerek ne is lássa. Akkor vedd elö mikor nincs mivel játszani. A játék mindig egy nagy dolog les. Mondod neki hogy mit szolnál ha ma elö venném az építökockát. és örömmel lesz mert nincs minden nap a szeme elött. Ha lent tartod az elérhetö játékok között minden nap kiönti a földre, nem érdekes néha nap játszik vele de nem lesz érdekes, de ha csak alkalmakkor veszed elö, pl egyhéten egyszer akkor sokkal nagyobb öröm lesz.
mondókázni és mutogatni, tornázni lehet. beteszel egy zenét a cd-be és ha elhallgat, akkor vagy leültök, vagy lehasltok, vagy valamilyen álattá változtok, ha szól a zene futkároztok.
lehet együtt főzni, segíthet rakodni, törölgetni a maga szintjén. nálunk van heti egy kreatív nap gyurma, festés, színezés, zsírkréta. egy tornásabb nap, egy építkezős, egy mondókés, persze interaktív, amihez kedve van. most pl. húsvét jön, készülünk a tojásfestéstre. kíváncsi vagyok, hogy fog neki tetszeni. ne parázz, ha nem vagy elég kreatív, vagy úgy érzed unja, hagyjad nem kell minden percben szórakoztatni. nálunk az uncsi téli délutánokon nagyon bevált a matricás füzetecske (Színezz és ragassz), és mninden játékot jobban élvez, ha egy ksi törtnetet kreálsz hozzá, és ami fontos, ha játszol te is lelkesedj ne und, mert a gyerek átveszi ezt.
Szerintem lassan eljön az az idő, amikor már hagyni kell kicsit, próbálja meg lekötni magát. Az sem jó, ha egy gyerek folyton foglalkoztatva, irányítva van. Mondhatni szomorú, ha egy 2 év körüli gyerek unatkozik.
Most jön majd nála a szerepjátékok időszaka, amikor beleéli magát ilyen-olyan szerepekbe, ezt hagyni kell, és maximum asszisztálni hozzá (pl. ha boltos játszik, anya a vásárló, de a gyerek irányítsa alapvetően a szituációt)
Van egy könyv, Anya taníts engem címmel, sok hasznos dolgot leshetsz el belőle.. de vannak Waldorf játékos könyvek is minkettő korosztályokra van leosztva- az első pl újszülött kortól felfelé hónapról hónapra haladva mutat játékokat:) a második 2 könyv formájában van, talán a második a 2-4 éves korig, az első ez ellőtti kor:)
Ha gondolod, keress rájuk és szerezd be.. nekem is ideje lenne elővennem, csak vizsgára készülve marha kevés időm és energiám van:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!