Mennyi idős kortól kompatibilis egy gyerek a szobanövényekkel?
Másfél éves, elérhető magasságba nem merünk semmit tenni. Félek, hogy a növényt vagy a földjét megenné, esetleg magára rántaná a cserepet (némelyiknek van akkora súlya, hogy eltörje a lábát).
Így egy részük szekrény tetején, a többi meg cserediákként a szüleimnél van.
Hány éves korában tehetünk számára is elérhető helyre növényt, anélkül, hogy megcincálja vagy megpróbáljon enni belőle?
Béna kertész vagyok, fogalmam sincs, hogy melyik mérgező.
de mondom, némelyik olyan nehéz kaspóban van, hogy ha magára rántja, akkor garantált két hét a traumatológián.
Abban sem vagyok biztos, hogy a virágföld jót tesz neki, ha megeszi...
"(egy idõ után úgyis el tud érni mindent)"
Kétlem, alacsony a család, a szekrény tetején lakókat mi is székre állva tudjuk csak öntözni :)
"kompatibilis egy gyerek" - ezen a kifejezesen jot kuncogtam :)
1. az a szerencsetlen gyerek felugyelet nelkul van hogy megenne a foldet???? Egy masfel evesnek meg 24 oras egyik-szemed-mindig-rajta-felugyelet alatt kell(ene) lennie.
2. a masfel evesnek mar el lehet mondani a "nem szabad" szavakat. Amikor 12500-szorra mondod el ugyanazon a napon hogy nem szabad es ugyanakkor el is huzod a kezet, valamint azonnal kinalsz nek egy masik targyat ami erdekli, akkor megtanulja, hogy vannak dolgok, amiket nem szabad, mert csak. Gondolom, a konnektorba sem engeded a nagy konyhakessel belepiszkalni.
3. a gyerek mindig kompatibilis. Tobbnyire a szulok az ostobak, hanyagok, nem torodom gondatlansaguak. A gyerek koveti a fejlodesi-tanulasi folyamatokat, amiben a szulonek segitenie kell(ene) es nem azon gondolkodni, hogy az a szerencsetlen mikor lesz kompatibilis.
Ket lanyom van, soha nem pakoltunk semmit el. Voltak "szabad" es "nem szabad" dolgok. Ha foztem, velem foztek a konyhaban, ha furodtem, akkor apjukom volt veluk. Egyetlen morzsanyi foldet sem ettek - eleinte persze akartak, csak "nem szabad" kategoria volt - es egyetlen novenyt sem akartak felboritani (szobafenyo es sarkanyfa volt a foldon, a masik szobaban meg pafrany, a polcokon kisebb cserepesek, futonovenyek, stb.) sot, nem is legeltek le oket. Viszont masfel evesen el kezdtuk egyutt locsolni oket, aminek foleg a parketta latta a karat, viszont senki nem volt veszelyben es a novenyek is tuleltek a kuszo-maszo-totyogos idoszakot.)
Szerintem ne a gyerek kompatibilitasat keresd, hanem magadban a hibat, hogy eleg idot forditasz-e a szegeny inkompatibilis gyerekedre.
Én nem különösebben pakolásztam ilyesmiket. Megtanulta a gyerek. Soha nem evett földet.
Kandallóval fűtünk, azt nem tehettem a szekrény tetejére.
Én úgy vagyok vele, hogy nem a lakás alkalmazkodik a gyerekhez, hanem ő a lakáshoz. (nyilván kések ollók amúgy sincsenek alacsonyan, szóval nem aggódtam)
De ahogy a sütőhöz kandallóhoz megtanulta, hogy ne nyúljon, úgy a többi dolgot is megtanulta, mihez szabad, mihez nem.
4. A sárkányfát gondolom célzás jelleggel kaptad.
(igen, magamra vettem, h szaranya vagyok, ugyanis az enyém is játszik a virágokkal)
On: sztem még kb 2-3 hónap és visszaköltözhetnek a növények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!