Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Napi hányszor, milyen hosszant...

Napi hányszor, milyen hosszant itassam pohárból, hogy megtanulja,1,5 éves kortól kezdve?

Figyelt kérdés

miattam van, hogy el vagyunk csúszva, mert eddig nem tanítottam rá, mert még cumisüvegbő is kevés folyadékot iszik egy nap, nemhogy még pohárral kortyonként szerencsétlenkedni

- kézkoordináció nem jó(valamikor túl picit dönt, valamikor magára zúdítja)

- ha segítek a poharat irányítani, rendszerint erősebben húzza(én fékezem a döntésfokban)de állán csurog kifelé

- ha a pohár alján van csak víz, nem várja meg míg belecsurog a szájába, abbahagyja az "ivást"

- ha teljesen rá bízom, a felső ajkát nem zárja a vízre, tehát nyitott szájjal inna, mint cumisüvegnél, döntené az egészet a szájába

ált segítek neki, 1-3 korty a maximum, amit így szerencsétlenkedve megiszik, ezért sem tudom ,hogy erőltessem e tovább, tehát egy alkalommal tovább, azaz több kortyot gyakoroljunk e, vagy napjában hányszor álljunk neki ennek az egésznek, hogy haladjunk már és tanuljon már meg inni pohárból

mondták(gondozók), hogy a gyerek ügyes, illetve látni, hogy enne, inna egyedül, és azt is látni, hogy csak szülői magatartás, hátráltatás miatt nem tart még az önálló evésnél ivásnál

2015. dec. 26. 17:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Csak abból adj neki, és megtanulja. Mi nyáron tanultuk meg, akkor jó volt mert melegben ha nyakon öntötte magát nem volt gond. Türelem és kitartás :) Ugyanígy voltunk mi is vele.
2015. dec. 29. 18:48
 2/5 A kérdező kommentje:

köszi végre válasz :)

és nyárom minden nap próbáltáétok a poharat? vagy hogy?

én már szeretnék túllenni rajta, kimerít, hogy még most se megy és nem tudom hogy tanácsos e gyakrabban próbálni, vagy meddig, hogy minél hamarabb tanulja már meg.

2015. dec. 29. 22:03
 3/5 A kérdező kommentje:

a nyár alatt 3 hónapot értesz??

ennyi kell hogy megtanuljon egy gyerek?

és egy nap hányszor próbáltátok? hány decit(milit) ivott meg kb?

2015. dec. 29. 22:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs, első válaszoló vagyok csak most láttam a kérdéseket. Nem tudom hány hónap alatt tanulta meg, sok... Lehet, hogy 3.. Nyáron csak abból kapott, akárhányszor szomjas volt vagy inni akart, nem volt más csak a pohár, és akkor így tanulta meg. De lehet kicsit korai még elkezdeni, várj vele egy kicsit és egy két hónap is sokat számít.
2016. jan. 26. 19:09
 5/5 A kérdező kommentje:

azóta már sokat haladtunk

mostmár csak a mennyiség a baj

2-3 kortynál nem issza tovább, de ha cukros tea, ami nagyon ízlik neki, akkor sem

cumisüvegből meg lehúz 2 dl gyümölcslevet is

bölcsiben majd rákényszerül

2016. jan. 26. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!