Az 1-2 eve szuletett gyerekek kimaradnak az olyan rajongasbol, mint a verdak, repcsik, star wars, hupikek torpikek, en kicsi ponim. Amik par eve voltak slagerek?
Nem tudom, de én nem vagyok oda ezért a típusú ra
jongásért. Úgy értem idén vegyük meg a verdás táskát, tolltartót, mindent. Aztán cseréljük minyonosra, de utána már jön az újabb star wars, a minyon se annyira menő....
Szóval én próbálom egy kicsit kordában tartani a gyerek rajongását, mert ez egyenes támadás a pénztárcám ellen.
A Dora, a felfedező már akkor ismert volt, amikor a húgom volt pici lány, pedig jövőre a 20-at tölti. A többi sem egy friss dolog, az lényegtelen, hogy épp van aktuális folytatása.
Szerintem egy új gyereknek minden új. Lehet, hogy a 78 éve készült Hófehérke lesz a kedvenc mesehőse. Így simán örülhet egy x éve befutott mesehősös cuccnak. Vagy még úgy is, hogy nem ismeri.
Itt ez az Angry Birds. Nem hinném, hogy azok a pár éves gyerekek, akik rekedtre ordították magukat a plüssfiguráért, ismerték egyáltalán előtte azt az ügyességi játékot.
Nálunk az unokatesó 4,5 évvel idősebb a mi fiúnknál. Kaptunk tőlük néhány verdás játékot, de szerencsére náluk sem volt márka- és divatfüggőség.
A három éves fiam még nem látta a verdákat, nem is érdekli, tudja mi az, felvillan a szeme ha meglátja valamin, de ennyi...
Sok múlik azon, hogy Te mit engedsz be a háztartásodba (akár neten, tv-n keresztül), azt fogja szeretni és megszokni a Te gyereked is (akár játék, ruha, étel).
Nem biztos. Nálunk a a 30 éves férjem és a 8 éves fiam együtt, közösen rajong a Star Wars-ért meg a létező összes szuperhősért (Batman a legfőbb favorit). Kétlem, hogy ezek pár éven belül aktualitásukat vesztik. A Hupikék törpikék, meg az Én kicsi pónim már az én gyerekkoromban is menő volt, bár persze a pónik nem pont ilyenek voltak, igaz, szerintem a mostani még jobb is, mert ami a 90-es években ment itthon, az szörnyen szirupos volt, ezek meg azért sokkal vagányabb pónik :D Igaz, nekem nem lányom van, úgyhogy nálunk fejvesztés terhe mellett lehet csak pónikat emlegetni, pedig én csípem őket :D
Ezeket a Verdás dolgokat viszont szerintem értelemszerű, hogy megunták a nagyobbak, egyrészt mert már kinőttek belőle, másrészt az tényleg egyszerűen lecsengett már, nem is állja ki az összehasonlítást mondjuk egy Star Wars-szal szemben, ami évtizedek óta jelen van, és azért a filmiparnak egy elég meghatározó műve, többmilliós nemzetközi rajongótáborral, aminek a tagjai amúgy is elsősorban felnőttek, vagy nagyobb gyerekek. Más kérdés, hogy adnak ki olyan tartalmakat is, amivel a legfiatalabbakat, ovis korú gyerekeket is meg lehet fogni. Emiatt népszerű a gyerekek körében is, na meg azért, mert a szülők maguk is szerették ezeket a filmeket már gyerekkorukban is.
A Thomas is régi mégis ez volt a fiam kedvence 1 évig (most 3 éves, most már nem a legkedvencebbje de még szereti), Thomas pólók, játékok stb... És mindent lehetett kapni. Szerintem majd jön a Verda is. Én viszont a Pókembertől rosszul vagyok.
3 éves a fiam, 5 évesnek való ruhákat hord olyan nagy és tele van mindenhol minden pókemberrel.... Mióta való gyerekeknek a pókember?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!