Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tapasztalt Anyukák! Hogy...

Tapasztalt Anyukák! Hogy kezeljem az alábbi hisztiket?

Figyelt kérdés
2 hete vettem észre a másfél éves lányomon, hogy valami megváltozott. Eddig is elég akaratos volt, de ez most más. Mindenre a válasz "nem" és kőkeményen hadakozik is ellene. Üt, dobál, harap, toporzékolva hisztizik. Ha megyünk valahová és öltözni kell az a baj, ha bemegyünk a boltba és leveszem a sapkát, sálat, akkor az. Ordít mindenért, sokszor már okát sem tudom. Ezt még valahogyan kezelem is, de ami nagyon durva, vagyis a számomra, hogy elkezdte azt, hogy dühében kiborítja az ételt. Szépen elmondom, hogy nem szabad, ez csúnya viselkedés, anya szomorú lesz, de mosolyog rajta egy jót és újra kiborítja és újra. Pár szép szó után mérgemben kivettem az etetőszékből és betessékeltem a szobájába, ha nem , akkor majd eszik legközelebb, de nem tudom, hogy mit szűrt le ebből... A másik az ütések, harapások, dobálás, rúgás. Szépen megfogom a kezét és mondom, hogy nem szabad, anyának fáj. Mosolyog rajta, mintha azt hinné játszok és pár perc múlva újra megcsinálja. Próbálom szép szóval, türelemmel, de úgy érzem nem sokat érek vele, mert már előre tudja, hogy anya most megfogja a kezem és megint elmondja, hogy nem szabad és fáj, mintha játéknak fogná fel. A pelenkázásnál rúg, menekül, mászik el. Itt is próbálom bevonni, hogy segítsen bekenni a popsiját, de van amikor nem jut el a tudatáig, hogy mit is mondok úgy veri magát. Igen, úgy gondolom beköszöntött a dackorszak nálunk is...Hogy kezeljem jól, hogy legyünk minél hamarabb túl ezen? Segítsetek! Ma már eltört a mécses és jól kisírtam magam, amikor a boltból hazaérve a babakocsi aljában hagytam a folyékony mosószert és ő kivette, majd jó erősen, mérgesen földhöz vágta és szétfolyt az egész a padlón... :'(
2015. dec. 15. 13:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is a 6-os válaszoló módszerét pártolom, mi is így csináltuk, visszaadtam mindent, amit kaptam. Nem kellett könyörögni ezer évig, hamar be lettek rekesztve a durvulásai a drágámnak. Ha jól belegondol az ember, egy gyerek nem tudja, milyen fájdalmat okoz, csak a feszültséget vezeti le, viszont, ha megmutatjuk neki, milyen érzés, akkor képes megérteni, miért nem szabad.

Az éktelen hisztiknél én mindig feltettem a pléhpofát, és mintha nem is hallanám, csináltam a dolgom tovább. Egy idő után mindig megunta. Mondjuk ezzel együtt járt, hogy én voltam a hülye anyuka, aki le se tojta, hogy a gyereke visít a bolt padlóján.:D De 4 évesek vagyunk, és béke honol nálunk.:)

2015. dec. 15. 21:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Nálunk nagyon kicsi a korkülönbség, amikor a pici volt 1,5 éves a nagy 2,5 éves - akkor keményítettünk be, mert mindkettő hasonlókat csinált mint a Te lányod.

Sokat segített a Szuperdada könyv is. Kineveztünk egy büntisarkot (bár most már ha nem akar összepakolni, inkább beáll büntetésbe).

Harapásra...egy darabig tűrtem, majd amikor már a könnyem is kicsordult,mert úgy fájt - reflexből kapott a szájára - szerintem az volt az utolsó harapás (és nem azért mert kiestek a fogai :-)

A földhözvágós hisztikkel ha nem az utcán történik egyszerűen nem törődöm, megyek tovább, esetleg átlépem ha előttem csinálja. Házon kívül ha megteszi (nagyon ritka), ha sietünk akkor csak felveszem és megyünk tovább.

Figyelemelterelés ami nálunk bevált ilyenkor.

Peluscserénél énekelünk, ill.adok vmit a kezébe amivel lefoglalja magát.

Szerintem ezeken a kitöréseken csak enyhíteni lehet, megszüntetni nem - a gyerek temperamentumával jönnek, ismerek olyan gyereket aki a közel három éve alatt semmi csínytevést nem tett, igaz nem is szaladgált még egy jóízűt.

El fogja nőni a tiéd is, idősebb fiam 3 múlt nemrég, hónapok óta "tünetmentes" :-)

2015. dec. 16. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!