Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekpszichológus, ez kinek...

Gyermekpszichológus, ez kinek éri meg?

Figyelt kérdés

A kislányom adhd-s. Igazából én eddig észre sem vettem, mert jól kezelhető, kedves kislány. A suliban kezdődtek a problémák, lassú, nem megy neki a dolog. Ezzel párhuzamosan az önértékelése a béka s.e alá került. Az osztályba nem sikerült neki beilleszkedni. Olvastam néhány könyvet erről a dologról, és sajnos ez a tünetek közé tartozik. Ezért gondoltam elviszem egy gyerekpszichológushoz.

A városban többet is felhívtam, vagy nem vállal 7 éves gyereket, vagy már tele van. Egyet találtam, 8000 ft/óra. Meg egy másikat az 10.000. De most komolyan? Egy orvos nem kér ennyit.

Gondoltam megpróbáljuk, pedig tisztában vagyok vele, hogy ez évek is mire használ.

Én nem lehetek ott, szinte semmit nem tudok arról, ami ott folyik. Viszont óra után perkáljak.

A 4. óra után volt egy szülői konzultáció. Voltaképp még most sem árult el arról semmit, hogy mit is csinál az órán a gyerekkel.. Csak annyit mondott, hogy még ismerkednek, még nem kezdte el a voltaképpeni terápiát. Remek, ez már 24.000 ft-omban volt ez az ismerkedés. Aztán elmondta nekem a sztereotípiákat, amelyeket ilyenkor hangoztatni szoktak. Nem dicsérem eleget, nem töltök vele elég időt, azért ilyen a gyerek, és nincs egyáltalán önbizalma. Igen, tudom, hogy nincs önbizalma, azért vagyunk itt. Nekem úgy tűnt nem tud az adhd-ról semmit. Aztán felajánlotta a családterápiát, kedvezményesen 10.000 ft/óra. Szóval ha megyünk családostúl, meg viszem a gyereket is, az havonta 64.000 ft. És totál tele van a naptárja.

Én ezt nem értem. Kinek éri ez meg? Na meg 8000 ft-ot fizettem azért, hogy elmondta, hogy szar anya vagyok. Ezek után még visszajár oda valaki?

A fejlesztő pedagógusom is azt mondta, hogy nem hordja a gyerekét pszichológushoz, mert ő is csak azt hallgatta a szintén adhd-s gyerekéről, hogy mindent rosszul csinál. Pedig egy szakképzett, angyali türelmű nő.

Nem értem, akkor ki fizeti ezt meg,kikkel van tele a naptárja?

2015. dec. 5. 22:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Nos, a kórházban rendelési idő napközbeni van, ezen nem értem miért kell fennakadni. Igen, a gyerek hiányzik akkor az óráról, igen, valakinek el kell vinnie. Old meg. A gyerek érdeke. Ha nem tudod, akkor jön a maganut, amit bizony még kell fizetni. Annyi, amennyi.
2015. dec. 7. 05:13
 22/26 A kérdező kommentje:

Még mindig nem értetted a kérdést.

Az érdekelne, hogy ki jár el ezekhez az emberekhez 10.000 ft-os órabérért.

Mert kereslet-kínálat, ezt is értem. De ki fizet ennyi pénzt valakinek azért, hogy beszélgessen vele? Ennyire magányosak vagytok? Nekem konkrétan semmi olyat nem mondott, amit nem hallottam már százszor "jóindulatú" rokonoktól,ismerősöktől.

Beszélgetni ingyen is tudok bármelyik barátommal.

Okos jótanácsokat meg itt is adtok bőven ingyen is.

Nem érzem, hogy kaptam volna bármit a pénzemért. A logopédus 2500 ft-ot kér, és megizzad a gyerekekkel minden órán. Ez meg ismerkedik a gyerekkel 10.000 ft-ért. Én betiltatnám.

2015. dec. 7. 20:35
 23/26 anonim ***** válasza:
Házi orvos is be tudja utalni szakrendelésre, felénk este hatig is van. Kérdezz utána, lehet van SZTK-s rendelés, nem muszáj a kórházba menni.
2015. dec. 7. 21:25
 24/26 anonim ***** válasza:
Hát ha szerinted csak beszélget és erre bármelyik barátod képes, akkor valóban értelmetlen hozzá hordanod. Amúgy 14 elmultal MÁR? Mert kB annyi az értelmi szinvonalad. ..
2015. dec. 8. 04:59
 25/26 A kérdező kommentje:

Igen, 40 éves vagyok, és elég sok könyvet elolvastam már a témában, pont ezért azt gondolom, hogy nem segít semmit. De már látom is, ki a célközönség. Aki elhiszi, hogy megér alkalmanként 10.000 ft-ot, hogy elmesélhesse valakinek a napját. Több olyan barátnőm is van, akinek adhd-s, vagy autista a gyereke, és egyik sem hordja ilyenekre a gyerekét. Egy fejlesztő pedagógus sokkal többet ér nekik, és kb. ötödannyiba kerül.

Tiszta választ kaptam a kérdésre, egyértelműen látszik a színvonala azoknak, akik oda járnak.

Újgazdag, hőbölgő tudatlanok, akiket bármivel be lehet etetni.

Nekem pl. ez a nő előadta, hogy azért adhd-s a gyerek, mert szüléskor zöld volt a magzatvíz. 8000 ft-os tanácsadás, oh te jó ég! Kicsit sem néz utána, annak, hogy mit beszél. És láttam, tényleg tele van a naptára.

2015. dec. 8. 16:31
 26/26 anonim ***** válasza:
Lehet, h. nem ez a szakterülete. Mondjuk a családterápiát elég gyakran szokták ilyenkor javasolni, sokszor ott van a kutya elásva.
2015. dec. 8. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!