Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyermekpszichológus, ez kinek...

Gyermekpszichológus, ez kinek éri meg?

Figyelt kérdés

A kislányom adhd-s. Igazából én eddig észre sem vettem, mert jól kezelhető, kedves kislány. A suliban kezdődtek a problémák, lassú, nem megy neki a dolog. Ezzel párhuzamosan az önértékelése a béka s.e alá került. Az osztályba nem sikerült neki beilleszkedni. Olvastam néhány könyvet erről a dologról, és sajnos ez a tünetek közé tartozik. Ezért gondoltam elviszem egy gyerekpszichológushoz.

A városban többet is felhívtam, vagy nem vállal 7 éves gyereket, vagy már tele van. Egyet találtam, 8000 ft/óra. Meg egy másikat az 10.000. De most komolyan? Egy orvos nem kér ennyit.

Gondoltam megpróbáljuk, pedig tisztában vagyok vele, hogy ez évek is mire használ.

Én nem lehetek ott, szinte semmit nem tudok arról, ami ott folyik. Viszont óra után perkáljak.

A 4. óra után volt egy szülői konzultáció. Voltaképp még most sem árult el arról semmit, hogy mit is csinál az órán a gyerekkel.. Csak annyit mondott, hogy még ismerkednek, még nem kezdte el a voltaképpeni terápiát. Remek, ez már 24.000 ft-omban volt ez az ismerkedés. Aztán elmondta nekem a sztereotípiákat, amelyeket ilyenkor hangoztatni szoktak. Nem dicsérem eleget, nem töltök vele elég időt, azért ilyen a gyerek, és nincs egyáltalán önbizalma. Igen, tudom, hogy nincs önbizalma, azért vagyunk itt. Nekem úgy tűnt nem tud az adhd-ról semmit. Aztán felajánlotta a családterápiát, kedvezményesen 10.000 ft/óra. Szóval ha megyünk családostúl, meg viszem a gyereket is, az havonta 64.000 ft. És totál tele van a naptárja.

Én ezt nem értem. Kinek éri ez meg? Na meg 8000 ft-ot fizettem azért, hogy elmondta, hogy szar anya vagyok. Ezek után még visszajár oda valaki?

A fejlesztő pedagógusom is azt mondta, hogy nem hordja a gyerekét pszichológushoz, mert ő is csak azt hallgatta a szintén adhd-s gyerekéről, hogy mindent rosszul csinál. Pedig egy szakképzett, angyali türelmű nő.

Nem értem, akkor ki fizeti ezt meg,kikkel van tele a naptárja?

2015. dec. 5. 22:18
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Meg tudom fizetni. De nem akarom, mert nem gondolnám, hogy ez a megoldás. Én nem a segítő szándékot látom ezekben az emberekben, csak a lehúzási szándékot.

És nem vagyok olyan ostoba, hogy ennek bedőljek.

Minek fizettem 24.000 ft-ot azért, hogy játszott a gyerekem a macskájával? Ha még nem tudta elkezdeni a terápiát, mert a gyerek még szerinte nem bízott meg benne, akkor nem volt terápia, nem volt szolgáltatás, pont. Egyszerűen nem értem, hogy miért ilyen ostobák az emberek,hogy kitermeltek egy ilyen szolgáltatást.

2015. dec. 5. 22:56
 12/26 A kérdező kommentje:
Nem vagyok pesti. Voltam pár magánrendelésen. Pl. a fül-orr-gégész 3000 ft-ot kér, a nőgyógyászom 6000-et, szemészeten 5000-ért voltunk, soroljam még?
2015. dec. 5. 22:57
 13/26 A kérdező kommentje:

Jó, le is zárhatjuk a témát. Látom, hogy van rá igény, mindenki szerint ez ennyit ér, hogy beszélget a gyerekemmel, és simogatják együtt a cicát.

Ezek szerint bennem van a hiba...

2015. dec. 5. 22:58
 14/26 anonim ***** válasza:

Nem ertem mit akarsz hallani.

Ez egy szolgaltatas, ha nem kell nem veszed meg, ennyi. En nem minositem sem a terapiat, sem a dokit, mert nem ertek hozza, es gyanitom te sem.

2015. dec. 5. 23:14
 15/26 anonim ***** válasza:
Az ADHD-t ki állapította meg? Nevelési tanácsadó? Ők nem ajánlottak semmilyen terápiát vagy fejlesztést? Ez nekem fura.
2015. dec. 5. 23:20
 16/26 anonim ***** válasza:
lehet hagyni kellene ezt a szakembert.
2015. dec. 5. 23:41
 17/26 anonim ***** válasza:
Az ADHD pszichiátriai probléma, semmi értelme pszichológushoz menni vele.Gyógyszeres kezelés igényel. Háziorvos ad beutalot gyermekpszichiatriara, az ingyenes.
2015. dec. 6. 07:23
 18/26 anonim ***** válasza:

1. Ha vidékiek vagytok, akkor is 10 évvel ezelőtti árakat írsz. Én is vidéki vagyok, ráadásul egy kisvárosban lakom itt 3-5000 Ft-ért nincs már semmilyen rendelés. 7-8 ezer a nőgyógyász, és 8-10 ezer a pszichológus. De a gyerekorvosnak is kell 6-7000 ft-ot adni, ha magánrendelésre viszem. Nemcsak nálunk, de itt a környéken több megyére mondom, hogy ezek az árak.

2. Ha ilyen problémát állapítottak meg az iskolában, akkor ők segítenek a pszichológusban, ma már a vidéki iskoláknak is van szakszolgálata, ahol dolgozik pszichológus, kérj az iskolában segítséget.

3. Ha adhd-s a gyermeked, akkor szüksége van a pszichológus segítségére.

4. Valóban nem te vagy érte a felelős, de nem is tudod megoldani a problémát, bármennyire is szeretnéd, ehhez szakember kell.

5. Nem vagy köteles elfogadni az adott pszichológust, ha úgy érzed nem rezonáltok ,akkor nincs is értelme, keress másikat!!!

2015. dec. 6. 09:13
 19/26 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy neked sok az óránkénti 8000, de sajnos ennyibe kerül. Nem tudom milyen orvos, aki óránként ennél kevesebbért magánrendel. Az én nőgyógyászomnál 8000 Ft egy alkalom és negyedóránként ad időpontot, tehát az óradíja 32000 Ft. Nemrég voltunk a gyerekkel bőrgyógyásznál, ő 5000 Ft-ot kért, kb. 8-10 ember ment be 1 óra alatt.
2015. dec. 6. 09:30
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem 10 éves árakat írtam ki, ezek friss árak.

Igen, a Nevtan írta ki a diagnózist.

A suliban fejlesztő pedagógus van, pszichológust nem írtak ki. Felajánlották, hogy bejárhatunk terápiára a kórházba munkaidőben, amikor ráadásul a gyereknek is órái vannak, nem is értem.

A gyógyszert is felajánlották, de nem fogadtam el, teljesen jól kezelhető, szófogadó gyerek.

Egyelőre úgy döntöttünk, hogy nem keresünk másik pszichológust.

Lehet, hogy sok helyen az orvos is ennyibe kerül, de oda nem jár az ember hetente évekig. Valahogy én ennek nem látom értelmét. Köszönöm szépen a válaszokat.

2015. dec. 6. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!