18 hó körüli gyermeked tud/ott gyurmázni, vagy leköti? Tud 3-4 kockát egymásra tenni, szín szerint különválogatni ugyanolyan formákat, fején egyensúlyozni (ha ráteszel valamit a fejére, ügyel, hogy az ne essen le? ), tud önállóan enni v inni?
20 hónapos lesz
Gyurmázni még nem gyurmáztunk!
Kockát egymásra rak,de hogy mennyit jó kérdés(kis wader autókat összeakaszt)!
Nem válogat szín szerint!
Nem egyensúlyoztunk a fején!
Eszik önállóan kanállal-villával,de azért még maszatol! Pohárból is iszik egyedül!
17 hónapos
Gyurmát még nem próbáltuk, rajzolás pár percig érdekli
Kockákat egymásra rakja, karikás tornyot felépíti, ha van kedve.
Színeket, formákat nem válogat szét.
Egyensúlyozni szoktunk, azt szereti.
Darabos ételt, gyümölcsöt megeszi egyedül, kanállal próbálkozik, de azzal etetni kell.
Inni tud egyedül pohárból, csőrös pohárból és szívószállal.
Hát ha a fiam ezeket tudta volna... :D
18 hósan a gyurma max 10 percre kötötte le, szétcsipkedte, összegyúrtam, újra szétcsipkedte. Kockát egymásra rakott de nem érdekelte. Szín és forma??? :D 2.5 éves most és még most is nehezen vagyunk a színekkel, a formákról ne is beszéljünk.... Egyensúlyozni, nem igazán próbáltuk de kétlem hogy 18 hósan tudta volna. Önállóan 20 hónaposan tanult meg enni, egyik napról a másikra, inni pohárból 2 évesen tanult meg. Én eleinte, mert mindenki mondogatta, adtam a kezébe kanalat 1 évesen, hát nagy csalódás volt az egész ezért nem is erőltettem, viszont villával tök jól próbálkozott, így azt már régóta használta. Aztán megszületett a húga amikor 19 hónapos volt és mivel kevesebb időm volt és pont kérte hogy had kapja meg a kanalat a főzelékhez, megkapta. Köpni-nyelni nem tudtam, a gyerekem egyedül evett, ráadásul gyönyörűen, 1-2 falat ment csak arrébb. Inni meg mindig is cumisüvegből ivott, nem volt hajlandó semmi más itatóból, sem pohárból, aztán egyszer 2 évesen anyu teát ivott és a fiam is mindenáron azt akarta inni, na akkor tanult meg pohárból inni. Ha valami nem megy, ne erőltesd, meg kell érnie rá. Sok gyerek már 1 évesen eszik kanállal, kisebb hibákkal, az én fiam nem, vártam és meg is lett az eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!