Ovi kezdés előtt tömje tele vitaminnal? Ha igen, mivel?
Kedves #10-es válaszoló. Ha figyeltél, bizonyára észrevetted, hogy nem a tapasztalataid alapján leírtakat illettem kritikával. Azzal semmi bajom, ha valaki leírja a saját tapasztalatait.
Azzal van gondom, hogy ha a kommentedből egy 17 éves azt jegyzi meg, hogy van szervetlen C-vitamin is, és ezt véletlenül előadja az érettségin - azt emiatt a szamárság miatt megbuktatják kémiából!
Szóval addig oké, amíg a tapasztalataidat a saját szavaiddal leírod. De amikor számodra ismeretlen tudományok, a szerveskémia, az orvostudomány szóhasználatát alkalmazva, általad nem kellően értett fogalmakat is bevonsz a történetedbe, és tudományos balgaságok is vannak a szövegben, akkor ezzel még a hiteles, egyéni tapasztalatokon nyugvó szöveg-részeket is lehúzod.
Az aszkorbinsav szerves vegyület, akár a paprika növény, akár a gyógyszeripar állítja elő. Amúgy 4 enantiomerje van, és csak az L-aszkorbinsav rendelkezik jelentős biológiai aktivitással, ezt nevezzük C-vitaminnak, a természetben is ez képződik. És a gyógyszergyártók is (a Reichstein szintézissel) ezt az L-aszkorbinsavat állítják elő.
Azt, hogy alapvetően a friss gyümölcs, és zöldségfogyasztást javaslod, ezzel természetesen én is egyetértek. Ugyanis a tiszta C-vitamin vízbe téve és felforralva néhány perc alatt tönkre lehet tenni, viszont például ha egy gránátalma szirupot felfőzöl, akkor néhány perc forralás meg sem kottyan neki, a C-vitamint a bioflavonoidok és más a gránátalmában lévő természetes antioxidánsok, a savas közeg, stb. megvédi az elbomlástól.
Tehát abban, hogy a legjobb a természetes forrás, mert abban olyan óvó és vivő anyagok vannak, amik védik a C-vitamint, támogatlak.
De olyan tudományos szamárságokkal nem tudok egyetérteni, hogy van szerves és szervetlen C-vitamin, vagy hogy a köztudottan vízoldható C-vitamin lerakódna az érfalakban, és a vesékben. Ez csacsiság!
Ha szerveskémiai vagy orvosi kifejezéseket is szeretnél használni a tapasztalataid leírásakor, jóval nagyobb alapossággal nézz utána, hogy melyik kifejezésnek mi a valódi jelentése.
Ismét rém kedves előző!
Még mindig nem érted, miről beszélek, pedig világosan megfogalmaztam az első itteni hozzászólásomban.
Az aszkorbinsavat már csak a második itteni hozzászólásomban emlegettem, hátha nem vagy képben annak felszívódási problémáiról. De akkor térjünk a "Szervetlen" kérdésre:
A számodra oly kedves és oly nagyon "emberbarát" orvos"tudomány"
SZERVETLEN vitamintablettákkal árasztja el a piacot, melyek épp úgy kockázatot jelentenek a szervezet számára, mint a gyógyszerlobbi tünetkezelő mérgei -lásd: a "gyógy"szernek nevezett kémiai szerek-, melyek számos mellékhatással járnak!
Ugyanis: amit hangsúlyozottan kettéválasztottam az itteni első hozzászólásomban az tehát az, hogy a vitaminokat be lehet vinni közvetlenül, ÖNMAGUKBAN MINT SZERVES források:
elsősorban gyümölcsökből és zöldségekből,
másodsorban pedig igen kevés fajta olyan vitaminKÉSZÍTMÉNY létezik, melyek KIZÁRÓLAG szerves tartalmúak, tehát melyek kizárólag vitamint tartalmaznak!
FESTÉKANYAGOK, ÁLLOMÁNYJAVÍTÓK...
Soroljam??
Mind szervetlenek!
Én vitaminKÉSZÍTMÉNYEKről beszéltem (szervesekről és szervetlenekről), de ez, a legtöbb hétköznapi ember számára világos lehet az első itteni hozzászólásomból, melyben pontosan a vitaminok természetes forrásaival kezdetem a felsorolást: a gyümölcsökkel és a zöldségekkel, olajokkal! Mely utóbbiak NEM készítmények.
Ezért logikus módon hozzátettem: mivel ezekből nem lehet minden vitamint praktikus módon bevinni a szervezetbe (kisregényt tudnék írni arról, miféle természetellenes gazdasági (stb) okokból eredően, de nem térek ki rá), ezért esetleg lehet próbálkozni szerves vitaminkészítményekkel mint kiegészítőkkel is!
De az első beviteli mód, meglátásom és tapasztalatom szerint, a közvetlen vitamonforrás javaslolt, tehát a gyümölcsök, zöldségek, stb.
Ezek után tértem csak kiarra, h a legtöbb vitaminkészítmény tartalmaz szervetlen anyagokat is!
A LEGTÖBBJE!
Logikus módon ezek veszélyeire hívtam fel a figyelmet, mert a "tisztelt" orvostudomány van olyan kedves és mérgezi gyógyszerekkel az emberiséget (profit és -hadd ne soroljam- egyéb okokból eredően).
Ezen felül a vitaminkészítmények esetén meg festékanyagokkal, stb, mint szervetlen mérgekkel szintén mérgezi kaz emberiséget!
Még ki is emeltem, h lásd: pezsgőtabletták!
Az már csak hab a tortán, h még a kivonatok se szívódnak fel rendesen (lásd az ominózus aszkorbinsavat), hanem lerakódnak a vesében és az érfalakban, idővel.
Ez az itteni harmadik hozzászólásom, az előző kettőben se fogalmaztam meg lényegileg mást, csak korábban konkrét példákat is sorra vettem és részleteztem alkalmazásuk előnyeit, veszélyeit.
Így kéretik hozzáállni mások, másfajta, kultúráltan megfogalmazott hozzászólásaihoz, pl az enyémhez is!
És nem trollként eleve lekezelően megfogalmazott támadást intézni a hozzászólásomhoz,
megalapozott logika alkalmazása helyett,
és humánus hozzáállás helyett!
Másodjára már persze vettél fáradtságot kiemelni írásomból NÉHÁNY elismerésre méltó tényezőt.
Logikus módon e hozzáállás avval analóg, mint amikor valaki belerúg egy ártatlanba, majd utána felsegíti, hogy "ja bocs", és úgy tesz, mintha a rúgás nem számított volna, és nem teszi jóvá; csupán csak elintézi egy "bocsi"-val...
Más szóval: attól még, hogy a második hozzászólásodban már tompítottad az elsőbeli lekezelésed, támadásod élét, attól még tény, h lekezelő voltál elsőre, és egyelőre még nem ismerted be, bár nyitott vagyok rá, hogy fogadjam tőled a beismerésed.
EGYETLEN teljes szó elírásom volt, mégpedig az első hozzászólásomban;
javítom:
* Kivétel: pl az aszkorbin sav: SZINTETIKUSAN kinyert.
De aki kekeckedés helyett inkább arra, h mit fogalmaztam meg, és hogy ott már az előző soraim a vitaminKÉSZÍTMÉYNEKRŐL szóltak, és csak utána írtam el egyetlen ponton a voantkozóakat - az tudatában van, hogy puszta elgépelésról van szó
és nem tudatlanságról részemről!
(Amihez meg nincs kellő kompetenciám, arról NEM nyilatkoztam.)
Hozzáteszem, a "tisztelt" a doktor urak egy adott, sarkos kérdésben ezek szerint még egymásnak is ellentmondanak.
Idézlek:
"a köztudottan vízoldható C-vitamin lerakódna az érfalakban, és a vesékben. Ez csacsiság! "
Maga az egykori HÁZIORVOSOM IS közölte ezt az információt, mely kapcsán korábban más -pl alternatív, indokolatlanul hátérbe szorított- forrásból SZINTÉN értesültem.
"És nem trollként eleve lekezelően megfogalmazott támadást intézni a hozzászólásomhoz, megalapozott logika alkalmazása helyett, és humánus hozzáállás helyett! "
Nézd, nálad az alapokkal van gond, általános iskolában is tanított dolgokkal nem vagy tisztában.
Helytelen alapfeltevésekből kiindulva pedig kristálytiszta és éles logikával sem lehet helyes következtetésekre jutni. Ennyi.
A háziorvosodnak pedig illene felfrissíteni a tudását, mert attól még hogy orvos, ő is szamárságokat beszél. Sajnos...
Attól még, hogy egy szándékosan figyelmetlenül olvasó troll rendelkezik bizonyos ismeretekkel (hézagosan), még nem ok arra, hogy ha valaki írt egy szakmailag rendben levő hozzászólást, akkor alaptalanul leszólja, és lekicsínlően reagáljon rá!
Pláne, hogy a háziorvosomat is általános iskolai ismeretekkel nem rendelkező kis csacsinak titulálja!
Ezen felül nem figyeltél arra, amit írtam. Ezek szerint, mint már kiderült, szándékosan nem figyeltél.
Kéretik befejezni a trollkodást!
Nem hagyom az alaptalan lekezelést!
Nem léptem át a kompetencia határaimat!
Csak mert a troll: anyagiak okán védi a hamis alapokra épített gyógyszerlobbit, ami legális kábítószerbiznisz,
nem ok arra, hogy itt reklámozza azt, bújtatoott, másokat lekezelő módon,
és lekezelően reagáljon korrekt, megalapozott hozzászólást közlőkre!
Meg a háziorvosom szakmai ismeretének beidézéséreE!
Önmagáért beszél a troll hozzáállása...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!