8éves kislányomnak néha izzadság szaga van. Ez normális?
Köszönöm a válaszokat! ;)
Ő szinte egyáltalán nem eszik húst, teljesen normális testalkatú, jól néz ki :)
Lehet, hogy beindult nála a pubertáskor, viszont ritka esetekben betegség is állhat a háttérben, egy pajzsmirigy illetve mellékvesekéreg vizsgálatra elvinném őt, alulműködés esetén is izzadhat a gyermek, tehát nem minden esetben magyarázható az izzadás a pubertáskorral. Az én lányomnál például ez volt a probléma, először én is a kamaszkorral magyaráztam.
Persze az orvosi vizsgálat előtt én változtatnék az étkezési szokásain: kevesebb cukros dolog, több zöldség/gyümölcs, sok folyadék. Lehet probléma a nem jól szellőző ruha is. Ha a változtatások ellenére is fennáll a helyzet, csak akkor vidd orvoshoz.
Dezodort én ilyen fiatal kislánynak még nem vennék, próbáljátok ki az izzadásgátló hintőport (langyos vízzel át kell törölni az izzadt területet, és rászórni a hintőport, mindig tiszta legyen a bőrfelület ahova a hintőpor kerül), esetleg ha nagyon izzad, és nem segít a hintőpor+gyakoribb fürdés, akkor ajánlatos a dezodor, fontos hogy alumínium mentes legyen, vagy valami bioboltban nézz szét, hátha van ilyen gyógynövényalapú, bőrkímélő, károsanyagoktól mentes izzadásgátló, Alverde-t például dicsérik sokan, DM-be lehet venni. Nekünk elég volt a hintőpor + napi 2 fürdés.
9! Amugy igen, a zoknin én is éreztem amikor csak ugy megpuszilgattam a kis talpát. Sajnos ezek a zoknik-cipők...
Most 5 évesen meg... jó, amikor leveszi a cipőt nem érzem, csak tényleg, ha az orrom alá nyomja a lábát. Sajnos ezekkel nem tudunk mit csinálni, pamut zokni bőr cipő.
Kérdező! akkor próbálj neki pamut felsőket vásárolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!