Ma kaptunk a gyermekorvostól egy papírt hogy most ingyen be lehet oltatni a gyerekeket bárányhimlő ellen, a lányom 8 éves és még nem volt himlős. Nem tudom hogy mit tegyek, oltassam vagy ne oltassam?
Figyelt kérdés
2010. márc. 17. 12:18
11/18 anonim válasza:
A bárányhimlő oltás esetében eléggé egyértelmű a dolog és senki nem hazudik: a himlőt attól még elkaphatja a gyerek, de az oltás megakadályozza a szövődményeket. Tehát esetében, ha el is kapja esetleg, akkor is könnyebb, gyorsabb lefolyású lesz a betegség és nem alakul ki szövődmény. Senki nem állította soha, hogy nem kapja el a betegséget az oltástól. Bár jó esetben el sem kapja...
12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. márc. 18. 19:31
13/18 anonim válasza:
Én is be fogom oltatni a lányomat ha eljön az ideje.
Csak 2 kiegészítést szeretnék írni az előttem válaszolók írásaihoz.
1. a bárányhimlő oltása 6000ft-körül van nem több tízezer
2. a tesód ha most 24 éves akkor azért nem volt mumszos mert már oltva van ellene(akkoriban már adták a most is kötelező MMR oltást és az tartalmazza azt)
Minden jót!
14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm,anyával pont tegnap találgattuk hogy vajon az öcsi be lett oltva mumsz ellen vagy nem,akár hogy törte szegény anya a fejét nem tudott vissza emlékezni hogy be oltották e .
2010. márc. 20. 15:24
15/18 anonim válasza:
Bocsi, hogy a mumpszhoz szólok hozzá, a kérdésre amúgy már válaszoltam.
Öcsám most 18 éves, tehát már volt oltva mumpsz ellen, azonban 6 éve karácsonykor mégis elkapta. Szóval az is valószínű olyan, mint a bárányhimlő elleni, hogy el lehet kapni, csak enyhébben.
16/18 A kérdező kommentje:
Szerintem is,nem tudom elképzelni hogy valaki mondjuk él 80 éves koráig és addig védi az az oltás amit mondjuk 2 éves korába kapott.Biztos hogy az oltás ellenére is el lehet kapni betegségeket.
2010. márc. 21. 14:54
17/18 anonim válasza:
Én részemről nem több tízezret írtam, hanem tizensokezret, ami fedi a valóságot, ugyanis én valóban tizenvalahányért oltattam a gyereket. Nem most, évekkel ezelőtt. Tehát legjobb tudásom szerint... Hogy azóta mi van, azt nem tudom.
18/18 anonim válasza:
Én nem tudom hogy ez az oltás végleges védettséget ad-e,csak a tapasztalatomat tudom leírni.Egy éve kapta el a 4 éves fiam az oviban a bárányhimlőt tőle a 7 éves lányom,ők simán túlestek rajta.Viszont tőlük a férjem is elkapta de ő olyan beteg volt hogy felkelni alig tudott egy hétig.De volt az oviban olyan kisfiú is akinek szövődménye volt a bárányhimlőtől, pár hétig nem tudott lábra állni,babakocsiban hozták-vitték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!